Varkauden pellettitehtaan kustannusarvio on 10 miljoonaa euroa

Varkauden Akonniemen teollisuusalueelle rakennettavan pellettitehtaan kustannusarvio on 10 miljoonaa euroa. Kotimaisen perheyhtiön Varwood Oy:n tehdas aloittaa toimintansa ensi vuoden aikana, jos rakennus- ja ympäristölupa-asiat saadaan suunnitellusti kuntoon.

Varkauden Akonniemen teollisuusalueelle rakennettavan pellettitehtaan kustannusarvio on 10 miljoonaa euroa. Kotimaisen perheyhtiön Varwood Oy:n tehdas aloittaa toimintansa ensi vuoden aikana, jos rakennus- ja ympäristölupa-asiat saadaan suunnitellusti kuntoon.

Alkuvaiheessa tehdas tavoittelee 100 000 tonnin pellettituotantoa vuodessa. Se tarvitsee vuosittain noin 170 000 tonnia raaka-ainetta, joka on ensisijaisesti hakkuutähteitä, pientä puuta nuorista kasvatusmetsistä ja puun kuorta.

Pellettitehdas työllistää alkuvaiheessa 30-40 henkilöä. Lisäksi sen alihankintaverkoston on arvioitu tarjoavan työtä noin sadalle ihmiselle.

Pellettitehtaan odotetaan vauhdittavan kokonaisen bioenergiapuiston rakentamista Varkauteen. Puistoon suunnitellaan muun muassa biokaasulaitosta ja biopolttoaineterminaalia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Varkauden pellettitehtaan kustannusarvio on 10 miljoonaa euroa”

Vastaa