Varkauteen suunnitellaan biokaasulaitosta

Varkauden Akonniemeen puuhataan biokaasulaitosta, joka hyödyntäisi eloperäistä raaka-ainetta metaaniksi. Se soveltuisi energiatuotantoon ja ajoneuvojen polttoaineeksi. Prosessin sivutuotteena syntyisi maa- ja metsätalouden käyttöön lannoitetta, joka korvaisi tuontia.

Varkauden Akonniemeen puuhataan biokaasulaitosta, joka hyödyntäisi eloperäistä raaka-ainetta metaaniksi. Se soveltuisi energiatuotantoon ja ajoneuvojen polttoaineeksi. Prosessin sivutuotteena syntyisi maa- ja metsätalouden käyttöön lannoitetta, joka korvaisi tuontia.

Jos rahoitus saadaan järjestymään, biokaasulaitoksen rakentaminen voitaisiin aloittaa ensi kesän alussa. Kustannusarvio on noin neljä miljoonaa euroa.

Raaka-aineiden, kuten biojätteen, energiakasvien ja roskakalan, keräilyalue olisi enimmillään 60 kilometriä laitoksesta. Tuotantoarvio on 820 000 kuutiometriä metaania vuodessa, mikä vastaa yhtä monta öljylitraa. Tarjonta menisi lähinnä paikalliseen kulutukseen.

Akonniemen Bioenergiapuistoon on tulossa myös puupellettitehdas.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Varkauteen suunnitellaan biokaasulaitosta”

Jätä kommentti