Vuoden 2007 Betonijulkisivu -palkinto Helsingin Arabianvilloille

Vuoden 2007 Betonijulkisivu -arkkitehtuuripalkinnon on voittanut Asunto Oy Helsingin Arabianvillat. Kohteen suunnittelusta on vastannut arkkitehti Hannu Huttunen ARK-House Arkkitehdit Oy:stä.

Vuoden 2007 Betonijulkisivu -arkkitehtuuripalkinnon on voittanut Asunto Oy Helsingin Arabianvillat. Kohteen suunnittelusta on vastannut arkkitehti Hannu Huttunen ARK-House Arkkitehdit Oy:stä.

Asunto Oy Helsingin Arabianvillat on hyvä esimerkki laadukkaasta betonirakentamisesta, jossa taitavalla arkkitehtisuunnittelulla ja osaavalla materiaalien käytöllä on lopputuloksesta saatu ilmeikäs asuinympäristö. Rakennuksen betonirakenteisissa julkisivuissa on käytetty uutta sisäkuoritekniikkaa. Betoniseen sisäkuoreen on yhdistetty julkisivun ulkokuoressa betonin lisäksi useita eri materiaaleja, kuten tiiltä, luonnonkiveä, lasia ja metallia. Laadukkaasti toteutettu kokonaisuus on arkkitehtonisesti raikas ja persoonallinen.

Betonikeskus ry:n järjestämän uuden arkkitehtuuripalkintokilpailun tarkoituksena on tuoda esiin toteutettuja onnistuneita betonijulkisivukohteita ja niiden suunnittelijoita. Tänä vuonna ensimmäisen kerran järjestetty kilpailu järjestetään jatkossa joka toinen vuosi.

Palkinnon tärkeimpinä arvosteluperusteina ovat julkisivun arkkitehtoninen kokonaisuus, yksityiskohtien suunnittelu, betonin ominaisuuksien laadukas hyödyntäminen, uuden kehittäminen ja kohteen soveltuminen ympäristöön.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuoden 2007 Betonijulkisivu -palkinto Helsingin Arabianvilloille”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi