Cityconille 350 miljoonan euron pitkä luotto

Citycon Oyj on tänään allekirjoittanut 350 miljoonan euron suuruisen vakuudettoman luottosopimuksen kansainvälisen pankkiryhmän kanssa. Järjestely koostuu 200 miljoonan euron suuruisesta kertalyhenteisestä seitsemän vuoden pituisesta lainasta sekä 150 miljoonan euron suuruisesta, viiden vuoden mittaisesta luottolimiitistä. Laina ylimerkittiin huomattavasti syndikointivaiheessa.

Citycon Oyj on tänään allekirjoittanut 350 miljoonan euron suuruisen vakuudettoman luottosopimuksen kansainvälisen pankkiryhmän kanssa. Järjestely koostuu 200 miljoonan euron suuruisesta kertalyhenteisestä seitsemän vuoden pituisesta lainasta sekä 150 miljoonan euron suuruisesta, viiden vuoden mittaisesta luottolimiitistä. Laina ylimerkittiin huomattavasti syndikointivaiheessa.

Seitsemän vuoden pituinen laina käytetään jälleenrahoittamaan syyskuussa nostettua kauppakeskus Ison Omenan hankintaa varten nostettua lyhytaikaista lainaa, jonka jäljellä oleva lainasumma on 200 miljoonaa euroa. Viiden vuoden pituisella 150 miljoonan euron luottolimiitillä rahoitetaan jatkossa Cityconin käynnissä olevia kehityshankkeita ja strategian mukaisia mahdollisia kiinteistöhankintoja.

Uusi syndikoitu luotto mahdollistaa yhtiön kasvun toteuttamisen kilpailukykyisellä korkokustannuksella ja pidentää Cityconin velkasalkun keskimääräistä laina-aikaa.

Lainan korkomarginaalit ovat lähtötilanteessa 0,55 prosenttia viiden vuoden luottolimiitille ja 0,675 prosenttia seitsemän vuoden kertalyhenteiselle lainalle. Lainan korkomarginaalit määräytyvät asteikon perusteella, jossa marginaali riippuu Cityconin korkokatekovenantista. Marginaalit voivat vaihdella välillä 0,50-0,65 prosenttia luottolimiitille ja välillä 0,625-0,825 prosenttia seitsemän vuoden lainalle.

Lainan pääjärjestäjät ovat Nordea Pankki Suomi Oyj, Danske Bank A/S, Landesbank Hessen-Thüringen Girozentrale, OKO Pankki Oyj, Skandinaviska Enskilda Banken AB ja Swedbank AB, joiden lisäksi pankkiryhmään kuuluu myös Bank DnB Nord A/S.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Cityconille 350 miljoonan euron pitkä luotto”

Jätä kommentti