Kokeile kuukausi maksutta

Espoossa suunnitteilla useita uusia asuinalueita

Espoossa on menossa kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn useita uusia asuinalueita koskevia suunnitelmia. Nupurinkartanoon suunnitellaan noin 560 asukkaan tiivistä ja matalaa pientaloaluetta,  Kivenlahden Marinkallioon kerrostalovaltaista 1 000 asukkaan asuinaluetta ja Vanhankartanon Nepperinporttiin noin 500 asukkaan pientaloaluetta.

Espoossa on menossa kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn useita uusia asuinalueita koskevia suunnitelmia. Nupurinkartanoon suunnitellaan noin 560 asukkaan tiivistä ja matalaa pientaloaluetta,  Kivenlahden Marinkallioon kerrostalovaltaista 1 000 asukkaan asuinaluetta ja Vanhankartanon Nepperinporttiin noin 500 asukkaan pientaloaluetta.

Nupurinkartanon alueen pinta-ala on 54 hehtaaria ja sen kokonaisrakennusoikeus 35 000 kerrosneliömetriä, josta asuinrakennusoikeutta on noin 28 000 kerrosneliömetriä, liike- ja palvelurakennusten rakennusoikeutta noin 1 000 kerrosneliömetriä sekä autotallien ja talousrakennusten rakennusoikeutta yhteensä noin 6 000 kerrosneliömetriä.

Marinkallion alueen kokonaispinta-ala on noin 20 hehtaaria ja kokonaiskerrosala 46 000 kerrosneliömetriä. Nepperinportin alueen kokonaispinta-ala on 26 hehtaaria ja sen kokonaisrakennusoikeus noin 44 000 kerrosneliömetriä, josta asuntorakennusoikeutta on noin 23 000 kerrosneliömetriä ja liikerakennusoikeutta 20 000 kerrosneliömetriä.

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee asemakaavaehdotuksia 14.11. Lopullisesti kaavat hyväksyy valtuusto.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoossa suunnitteilla useita uusia asuinalueita”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat