Kokeile kuukausi maksutta

EU:lta 57 miljoonaa euroa tukea Suomen ratahankkeille

Suomi on saanut Euroopan unionilta liikennetukia noin 57 miljoonaa euroa, joka on suunnilleen samaa tasoa kuin aiempina vuosina. Tukea myönnettiin neljälle ratahankkeelle. Tuet ovat niin sanottuja TEN-tukia, joita unioni myöntää Euroopan unionin pääliikenneverkon (Trans-European Networks) kehittämiseen.

Suomi on saanut Euroopan unionilta liikennetukia noin 57 miljoonaa euroa, joka on suunnilleen samaa tasoa kuin aiempina vuosina. Tukea myönnettiin neljälle ratahankkeelle. Tuet ovat niin sanottuja TEN-tukia, joita unioni myöntää Euroopan unionin pääliikenneverkon (Trans-European Networks) kehittämiseen.

Eniten tukea sai hanke Lahti-Vainikkalan -välin kehittäminen, yhteensä 23,15 miljoonaa euroa. Rahat on myönnetty tukiohjelmaan vuosiksi 2007-2013. Monivuotisen tukiohjelman kautta Suomi sai myös Vantaan kehäradan rakentamiseen 17,76 miljoonaa euroa sekä Kouvolan-Kotkan-Haminan -ratayhteyden parantamiseksi 6,6 miljoonaa euroa.

Suomi menestyi hyvin etenkin vuoden 2007 tuen hakemuksissa. Jaossa olleesta 112 miljoonasta eurosta Suomi sai 9,3 miljoonaa Seinäjoen-Oulun -rataosuuden palvelutason parantamiseen.

Tiehankkeisiin Suomi ei tänä vuonna saanut tukea.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “EU:lta 57 miljoonaa euroa tukea Suomen ratahankkeille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat