Kokeile kuukausi maksutta

Itä-Helsinkiin suunnitellaan uutta asuinrakentamista

Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto on hyväksynyt asemakaavan muutosehdotuksen, joka mahdollistaa neljän asuinkorttelin rakentamisen Pauligin käytöstä poistuvan kahvipaahtimon paikalle Vuosaaren Aurinkolahdessa. Kaavaehdotuksessa 44 588 neliömetrin alueen rakennusoikeus on 71 000 neliömetriä. Alueelle tulisi noin 1 700 asukasta 4-8 kerroksisiin kerrostaloihin.

Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto on hyväksynyt asemakaavan muutosehdotuksen, joka mahdollistaa neljän asuinkorttelin rakentamisen Pauligin käytöstä poistuvan kahvipaahtimon paikalle Vuosaaren Aurinkolahdessa. Kaavaehdotuksessa 44 588 neliömetrin alueen rakennusoikeus on 71 000 neliömetriä. Alueelle tulisi noin 1 700 asukasta 4-8 kerroksisiin kerrostaloihin.

Asemakaavan muutosta on hakenut Paulig Oy, jolle Lemcon Oy rakentaa parhaillaan uutta kahvipaahtimoa Vuosaaren sataman alueelle. Paahtimon on tarkoitus valmistua vuonna 2009. Uuden asuinalueen rakentaminen voi alkaa aikaisintaan Pauligin paahtimotoiminnan siirryttyä uusiin tiloihin.

Kaupunkisuunnitteluvirasto hyväksyi myös asemakaavan muutosehdotuksen Ramsinrannassa. Kaava-alueen kokonaispinta-ala on 24,7 hehtaaria, josta on vesialuetta 10,6 hehtaaria. Ehdotuksen kokonaisrakennusoikeus on 28 380 kerrosneliömetriä, josta asuinrakentamista on 15 000 kerrosneliötä. Asemakaavan toteutuminen merkitsisi asuintonteilla noin 120 uutta asuntoa ja noin 370 uutta asukasta. Suurin osa kaavaillusta rakentamisesta olisi pientaloja, mutta alueelle tulisi myös kerrostalorakentamista 4 000 neliömetriä.

Sen sijaan virasto jätti pöydälle laajan Kalasataman metrokortteleiden rakentamista koskevan asemakaavan muutosehdotuksen. Ehdotuksessa esitetään 82 459 neliömetrin laajuiselle alueelle uutta kerrosalaa 176 200 neliömetriä, joka olisi pääasiassa toimitiloja varten. Vain 10 400 neliömetriä olisi asumista. Kaupunkikuvaa korostaisivat kaksi 16-kerroksista asuinrakennustornia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Itä-Helsinkiin suunnitellaan uutta asuinrakentamista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat