Kokeile kuukausi maksutta

Kaivuyhtiön taloutta puitiin käräjillä Orimattilassa

Syyttäjä vaatii talousrikoksista ehdollisia vankeustuomiota kahdelle miehelle, joiden toiminta oli viemässä Orimattilan Kaivin Oy:tä kohti vuoden 2002 konkurssia. Syytteen mukaan yhtiöstä katosi noin 175 000 euroa sekä lisäksi autoja ja koneita noin 30 000 euron arvosta.

Syyttäjä vaatii talousrikoksista ehdollisia vankeustuomiota kahdelle miehelle, joiden toiminta oli viemässä Orimattilan Kaivin Oy:tä kohti vuoden 2002 konkurssia. Syytteen mukaan yhtiöstä katosi noin 175 000 euroa sekä lisäksi autoja ja koneita noin 30 000 euron arvosta.

Vain kaksi vuotta toiminut yritys ehti urakoida muun muassa lentokenttätyömaalla. Yhtiön hallituksen jäseneksi oli perustamisvaiheessa ilmoitettu väärä nimi. Viimeiseltä puolelta vuodelta liiketapahtumia ei kirjattu lainkaan.

Yhtiön tosiasiallista omistajaa syytetään rekisterimerkintä- ja kirjanpitorikoksesta sekä törkeästä velallisen epärehellisyydestä. Rahojen kierrättämiseen osallistuneen yhtiön johtaja sai syytteet avunannosta törkeään velallisen epärehellisyyteen.

Syytetyt esiintyivät torstaina Lahden käräjäoikeudessa Orimattilassa ilman asiamiestä. Heidän mukaansa osa kadonneista rahoista meni pimeitten palkkojen maksamiseen.

Oikeus antaa tuomionsa jutussa 11. joulukuuta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kaivuyhtiön taloutta puitiin käräjillä Orimattilassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat