Kokeile kuukausi maksutta

Kattoliitto valitsi vuoden kattotyön

Kattoliitto ry on palkinnut Tampereen ydinkeskustassa sijaitsevan As Oy Kyttälän tiilikattosaneerauksen Vuoden Kattona 2007. Palkinnon Kyttälän katon suunnittelusta ja toteutuksesta saivat arkkitehti Järvelin Design Oy, rakennesuunnittelija Rakennusvalvonta Pekka Nikama Oy sekä kattourakoitsija Lemminkäinen Katto Oy.

Kattoliitto ry on palkinnut Tampereen ydinkeskustassa sijaitsevan As Oy Kyttälän tiilikattosaneerauksen Vuoden Kattona 2007. Palkinnon Kyttälän katon suunnittelusta ja toteutuksesta saivat arkkitehti Järvelin Design Oy, rakennesuunnittelija Rakennusvalvonta Pekka Nikama Oy sekä kattourakoitsija Lemminkäinen Katto Oy.

Noin 100-vuotiaassa yhtiössä on käynnistetty talon täydellinen kunnostaminen. Vuoden Katto -tuomariston mukaan vesikaton saneeraus ennen julkisivu-, parveke-, ikkuna- ja sisäkorjauksia korostaa katon merkitystä viidentenä julkisivuna ja on kiinteistön käytön kannalta järkevä ratkaisu, sillä sen ansiosta tulevat remontit voidaan tehdä ilman pelkoa vesivaurioista.

Muun muassa erittäin jyrkän kattokaltevuuden, rakenteiden monimuotoisuuden ja kunnon vaihtelevuuden aiheuttamista haasteista huolimatta uusi tiilikatto on toteutettu kilpailun tuomariston mielestä hyvää ammattitaitoa noudattaen ja sen ilme on ryhdikäs ja siisti.

Kattotiilien ladonta on tehty mittatarkasti eli tiilien suhde katon lävistyksiin, piippuihin ja ilmastointihormeihin on täsmällinen. Tiilijaot on sovitettu symmetrisesti kattoikkunoiden suhteen. Pellitettyjen katto-osien liittymät tiilikattoon on tehty teknisesti oikein, niin että sadevesi ei pääse tuulellakaan tunkeutumaan liittymän lävitse. Läpivientien, piippujen ja kattoikkunoiden juuripellitykset ja kuvetaitokset on tehty ammattitaidolla. Katon turvalaitteet ovat sopivia betonitiilikaton järjestelmään, ja ne on asennettu paikoilleen tukevasti ja siististi.

Alan urakoitsija- ja teollisuusjäsenistä koostuvan Kattoliitto ry:n Vuoden Katto -kilpailu on vuosittain järjestettävä, kaikille avoin kilpailu, jonka tarkoituksena on edistää hyvää kattorakentamista, korostaa kattojen ja vedeneristysten merkitystä sekä lisätä alan arvostusta. Kilpailu on järjestetty vuodesta 1998 lähtien. Kilpailun tuomaristo koostuu alan järjestöjen ja Rakennuslehden nimeämistä henkilöistä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kattoliitto valitsi vuoden kattotyön”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat