Kokeile kuukausi maksutta

Lähes puolet sähköalan yrittäjistä uskoo asuntotuotannon supistumiseen

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n ja Neuvottelevat Sähkösuunnittelijat NSS ry:n lokakuisen suhdannekyselyn mukaan 48 prosenttia vastanneista sähkö- ja teleurakoitsijoista sekä sähkösuunnittelijoista uskoo asuntotuotannon vähenevän Suomessa seuraavien kuuden kuukauden aikana.

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n ja Neuvottelevat Sähkösuunnittelijat NSS ry:n lokakuisen suhdannekyselyn mukaan 48 prosenttia vastanneista sähkö- ja teleurakoitsijoista sekä sähkösuunnittelijoista uskoo asuntotuotannon vähenevän Suomessa seuraavien kuuden kuukauden aikana.

Asuntotuotannon kasvuun uskoi vain 8,5 prosenttia kyselyyn vastanneista 235 yrityksestä, kun vuosi sitten vastaavassa kyselyssä kasvua odotti vielä viidennes vastaajista.

Rakentamisen kokonaistuotannon laskuun tulevan puolivuotiskauden aikana uskoo 28 prosenttia vastaajista. Rakennustuotannon kokonaiskasvua odottaa 12,8 prosenttia vastaajista.

Eniten uskoa rakentamisen kasvun jatkumiseen löytyy pääkaupunkiseudulta, Päijät-Hämeestä ja Kaakkois-Suomesta. Varsinkin korjausrakentamiseen luotetaan, sillä asuntojen korjausrakentamisen kasvutahdin jatkumiseen uskoo 48,5 prosenttia kaikista vastaajista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lähes puolet sähköalan yrittäjistä uskoo asuntotuotannon supistumiseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat