Kokeile kuukausi maksutta

Leinelä 1:n asemakaava etenee Vantaalla

Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunta on hyväksynyt osaltaan uuden Leinelä 1:n asuinalueen asemakaavamuutoksen. Tulevan Kehäradan ensimmäisen aseman ympäristössä sijaitsevaan Leinelään tulee asuntorakentamista reilut 103 000 kerrosneliötä, joka mahdollistaa asunnot noin 2 700 ihmiselle. Alueelle tulee kerrostaloja, pienkerrostaloja, rivitaloja sekä erillispientaloja.  Noin 33 hehtaarin alueen kokonaiskerrosalamäärä on vajaat 115 000 kerrosneliötä. 

Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunta on hyväksynyt osaltaan uuden Leinelä 1:n asuinalueen asemakaavamuutoksen. Tulevan Kehäradan ensimmäisen aseman ympäristössä sijaitsevaan Leinelään tulee asuntorakentamista reilut 103 000 kerrosneliötä, joka mahdollistaa asunnot noin 2 700 ihmiselle. Alueelle tulee kerrostaloja, pienkerrostaloja, rivitaloja sekä erillispientaloja.  Noin 33 hehtaarin alueen kokonaiskerrosalamäärä on vajaat 115 000 kerrosneliötä. 

Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi myös asemakaavamuutokseen liittyvän yhteistoimintasopimuksen, jonka Vantaan kaupunki tekee alueen rakentajien Skanska Kodit Oy:n, Oy Alfred A. Palmberg Ab:n, VVO Rakennuttaja Oy:n, Asuntosäätiön Rakennuttaja Oy:n, YH-Suomi Oy:n sekä näiden perustaman kehitysyhtiön Leinelän Kehitys Oy:n kanssa.

Leinelän alueen kunnallistekniikan rakentaminen on jo alkanut Koivukylänväylältä alueelle johtavien Leineläntien ja Leinelän puistotien rakentamisesta. Näillä näkymin ensimmäiset asuntorakentamishankkeet käynnistyvät alueen itäreunassa loppuvuodesta 2008 ja alue valmistuu vuoden 2015 paikkeilla, jolloin Leinelään pääsee junalla Kehärataa pitkin.

Leinelä sijaitsee Vanhan Koivukylän ja Ilolan välissä, noin kilometrin verran pääradalta länteen. Helsinki-Vantaan lentoasemalle on noin viisi kilometriä. Alueen eteläpuolella on lokakuussa liikenteelle avattu Koivukylänväylä, joka yhdistää Tuusulan ja Lahden moottoritiet. Kehärata rakennetaan Koivukylänväylän viereen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Leinelä 1:n asemakaava etenee Vantaalla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat