Kokeile kuukausi maksutta

Maarakennusalan konekustannukset nousivat 6,1 prosenttia vuodessa

Maarakennusalan konekustannukset nousivat 6,1 prosenttia viime vuoden lokakuusta kuluvan vuoden lokakuuhun ulottuvalla jaksolla. Kunnossapitokoneiden kustannukset kasvoivat 5,2 prosenttia ja perinteisten maarakennuskoneiden 6,5 prosenttia. Ajoneuvonosturien kustannukset kohosivat 7,0 prosenttia. Nämä tiedot käyvät ilmi maarakennusalan konekustannusindeksistä.

Maarakennusalan konekustannukset nousivat 6,1 prosenttia viime vuoden lokakuusta kuluvan vuoden lokakuuhun ulottuvalla jaksolla. Kunnossapitokoneiden kustannukset kasvoivat 5,2 prosenttia ja perinteisten maarakennuskoneiden 6,5 prosenttia. Ajoneuvonosturien kustannukset kohosivat 7,0 prosenttia. Nämä tiedot käyvät ilmi maarakennusalan konekustannusindeksistä.

Kustannusten nousuun vaikuttivat erityisesti korkokustannusten kasvu sekä polttoaineiden ja koneiden kallistuminen. Myös korjaus- ja huoltomenojen kasvulla ja palkkojen korotuksilla oli mainittava vaikutus kustannusten nousuun.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Maarakennusalan konekustannukset nousivat 6,1 prosenttia vuodessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat