Kokeile kuukausi maksutta

Maarakennusalan kustannukset nousivat 5,8 prosenttia vuodessa

Maarakennusalan kustannukset nousivat 5,8 prosenttia viime vuoden lokakuusta kuluvan vuoden lokakuuhun ulottuvalla jaksolla. Kustannusten vuosimuutos vaihteli työlajeittain pohjarakennustöiden 4,3 prosentista sillanrakennustöiden 8,8 prosenttiin. Nämä tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen maarakennuskustannusindeksistä.

Maarakennusalan kustannukset nousivat 5,8 prosenttia viime vuoden lokakuusta kuluvan vuoden lokakuuhun ulottuvalla jaksolla. Kustannusten vuosimuutos vaihteli työlajeittain pohjarakennustöiden 4,3 prosentista sillanrakennustöiden 8,8 prosenttiin. Nämä tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen maarakennuskustannusindeksistä.

Kokonaisindeksin nousuun vaikuttivat erityisesti materiaalien kallistuminen ja oman kaluston kustannusten kasvu. Materiaalikustannusten nousuun vaikutti etenkin bitumien, metallituotteiden ja maa- ja kiviaineksen kallistuminen. Oman kaluston kustannuksiin vaikutti varsinkin korkokustannusten kasvu.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Maarakennusalan kustannukset nousivat 5,8 prosenttia vuodessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat