Kokeile kuukausi maksutta

Magnus Holm: Energiatehokkuudesta myyntivaltti rakennusteollisuudelle

Rakennusteollisuus RT ry:n puheenjohtaja, Maxit Oy Ab:n toimitusjohtaja Magnus Holm näkee kiristyvät energiavaatimukset rakennusteollisuuden kannalta mahdollisuutena.

Rakennusteollisuus RT ry:n puheenjohtaja, Maxit Oy Ab:n toimitusjohtaja Magnus Holm näkee kiristyvät energiavaatimukset rakennusteollisuuden kannalta mahdollisuutena.

”Rakennusteollisuuden kannalta kiristyvät energiavaatimukset ovat mahdollisuus mieluumminkin kuin uhka. Uhka syntyy vain, jos olemme passiivisia emmekä lähtisi mukaan kehitystyöhön. Ympäristöasioiden yleisen arvostuksen kasvun myötä energiatehokkuus tulee olemaan vahva myyntivaltti, jota ei tule jättää käyttämättä”, sanoi Holm RT:n syyskokouksessa maanantaina.

Rakennusteollisuudelle tämä haaste merkitsee tuotannossa ympäristöpäästöjen ja energiakulutuksen vähentämistä sekä tuotekehityksen tavoitteeksi energiatehokkuutta parantavia laitteita ja kokonaisia rakennusratkaisuja.

Rakennuskannan osuus energiakulutuksesta on runsas 40 prosenttia ja siitä kaksi kolmannesta kohdistuu lämmitykseen tai jäähdytykseen. EU pyrkii tilanteen kohentamiseen ja tähtää ainakin 20 prosentin kulutuksen vähennykseen jo vuoteen 2020 mennessä. Brysselissä on esitetty myös vaatimus, että vuoden 2015 jälkeen kaikkien uusien rakennusten tulee olla niin sanottuja passiivitaloja, joissa ei tarvita erikseen lämmityslaitteita eikä jäähdytyslaitteita.

Rakennusteollisuus jatkaa yhteistyötä viranomaisten kanssa muun muassa laatimalla yhdessä ympäristöministeriön kanssa korjausrakentamisstrategiaan sisältyvän toimenpidesuunnitelman.

”Korjausrakentamisen strategiassa ehdotettuun säädösohjauksen kasvattamiseen suhtaudumme varauksellisesti, jopa kielteisesti. Pidämme informaatio-ohjauksen kehittämistä taloudellisen ohjauksen ohella sen sijaan suositeltavana”, toteaa viranomaisten korjausrakentamiseen kohdistuvista ohjauskeinoista RT:n toimitusjohtaja Tarmo Pipatti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Magnus Holm: Energiatehokkuudesta myyntivaltti rakennusteollisuudelle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat