Kokeile kuukausi maksutta

NCC lopettaa NCC Komplett -projektin

NCC on päättänyt lopettaa NCC Komplett -nimellä tunnetun kerrostalojen tehdasmaisen tuotannon. Toiminta loppuu kokonaan toukokuussa 2008, jolloin viimeiset teollisesti rakennetun talon moduulit valmistuvat ja lähtevät tehtaalta. Yhtiö selittää lopettamispäätöstä sillä, että tuotantotapa ei ole tuonut toivottuja kustannussäästöjä.

NCC on päättänyt lopettaa NCC Komplett -nimellä tunnetun kerrostalojen tehdasmaisen tuotannon. Toiminta loppuu kokonaan toukokuussa 2008, jolloin viimeiset teollisesti rakennetun talon moduulit valmistuvat ja lähtevät tehtaalta. Yhtiö selittää lopettamispäätöstä sillä, että tuotantotapa ei ole tuonut toivottuja kustannussäästöjä.

NCC aloitti uuden tuotantotavan tutkimisen 2002 syyskuussa ja viime vuoden toukokuussa yhtiön osittain patentoima metodi julkistettiin. Kaikkiaan teollisesti rakennettuja asuntoja valmistui 300 kappaletta 16 asuintaloon.

NCC:n konsernijohtaja Olle Ehrlénin mukaan NCC Komplettin tavoitteena oli vähentää radikaalisti kerrostalojen rakennuskustannuksia. Hän sanoo, että tuotanto osoittautui vaikeammaksi, hitaammaksi sekä kalliimmaksi kuin alun perin ounasteltiin.

”Projekti on kuitenkin antanut meille tärkeää tietoa, joka taas antaa meille merkittäviä kilpailuetuja tulevaisuudessa. NCC on investoinut yhteensä hieman yli miljardi Ruotsin kruunua tähän projektiin”, Ehrlén sanoo.

Lopettaminen leikkaa kustannuksina ja tappioina 300 miljoonaa Ruotsin kruunua NCC:n kuluvan vuoden viimeisen neljänneksen tuloksesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC lopettaa NCC Komplett -projektin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat