Rakennuslupien kuutiomäärä väheni 16 prosenttia syyskuussa 2007

Rakennuslupia myönnettiin kuluvan vuoden syyskuussa yhteensä 4,1 miljoonalle kuutiometrille, mikä on 16 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Asuinrakennuksille myönnettyjen lupien kuutiomäärä väheni neljänneksen edellisvuotisesta. Myös liike- ja toimistorakennuksille (-32 %) sekä teollisuus- ja varastorakennuksille (-15 %) lupia myönnettiin vähemmän kuin vuotta aiemmin. Julkisten palvelurakennusten kuutiomäärä sen sijaan kasvoi 458 prosenttia viime vuoden syyskuusta.

Rakennuslupia myönnettiin kuluvan vuoden syyskuussa yhteensä 4,1 miljoonalle kuutiometrille, mikä on 16 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Asuinrakennuksille myönnettyjen lupien kuutiomäärä väheni neljänneksen edellisvuotisesta. Myös liike- ja toimistorakennuksille (-32 %) sekä teollisuus- ja varastorakennuksille (-15 %) lupia myönnettiin vähemmän kuin vuotta aiemmin. Julkisten palvelurakennusten kuutiomäärä sen sijaan kasvoi 458 prosenttia viime vuoden syyskuusta.

Kuluvan vuoden tammi-syyskuussa rakennuslupia myönnettiin kaikkiaan 44,6 miljoonan kuutiometrin edestä, mikä on 13 prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana vuotta aiemmin. Kuutiomäärät kasvoivat lähes kaikissa rakennustyypeissä. Liike- ja toimistorakennuksissa kuutiomäärä kasvoi 29 prosenttia ja teollisuus- ja varastorakennuksissa 40 prosenttia. Asuntorakentamiseen myönnettyjen lupien määrä kuitenkin väheni edellisvuotisesta. Rakennusluvan sai 25 836 uutta asuntoa, mikä on 8 prosenttia vähemmän kuin tammi-syyskuussa vuosi sitten.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuslupien kuutiomäärä väheni 16 prosenttia syyskuussa 2007”

Jätä kommentti