Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi 15,7 prosenttia kesä–elokuussa

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden kesä-elokuussa 15,7 prosenttia vuoden takaiseen vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Elokuussa liikevaihto kasvoi 15,2 prosenttia viime vuoden elokuuhun verrattuna. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakentamisen liikevaihtokuvaajan ennakkotiedoista.

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden kesä-elokuussa 15,7 prosenttia vuoden takaiseen vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Elokuussa liikevaihto kasvoi 15,2 prosenttia viime vuoden elokuuhun verrattuna. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakentamisen liikevaihtokuvaajan ennakkotiedoista.

Talonrakentamisyritysten liikevaihto kasvoi kesä-elokuussa 16,1 prosenttia ja maa- ja vesirakentamisyritysten 14,6 prosenttia.

Rakennusyritysten myynnin määrä kasvoi 9,9 prosenttia kesä-elokuussa vuoden takaisesta. Talonrakennusyritysten myynnin määrä kasvoi 9,6 prosenttia ja maa- ja vesirakennusyritysten 9,8 prosenttia.

Elokuussa rakennusyritysten myynnin määrä kasvoi 8,7 prosenttia viime vuoden elokuuhun verraten. Talonrakennusyritysten myynnin määrä kasvoi 8,4 prosenttia ja maa- ja vesirakennusyritysten myynnin määrä 9,6 prosenttia.

Yritysten myynnin määrä-indeksi lasketaan jakamalla liikevaihtoindeksi hintaindeksillä eli poistamalla liikevaihdon indeksisarjasta hintojen muutosten vaikutus. Rakennuskustannukset kohosivat viime vuoden elokuusta kuluvan vuoden elokuuhun 5,8 prosenttia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi 15,7 prosenttia kesä–elokuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat