Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen jalostusarvo kasvoi runsaat 6 prosenttia vuonna 2005

Koko rakentamisen jalostusarvo kasvoi vuodesta 2004 vuoteen 2005 runsaat 6 prosenttia yltäen 6,3 miljardiin euroon. Myös vuotta aiemmin rakentamisen jalostusarvo kohosi lähes 7 prosenttia. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen tiedoista.

Koko rakentamisen jalostusarvo kasvoi vuodesta 2004 vuoteen 2005 runsaat 6 prosenttia yltäen 6,3 miljardiin euroon. Myös vuotta aiemmin rakentamisen jalostusarvo kohosi lähes 7 prosenttia. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen tiedoista.

Talonrakentamisessa jalostusarvon kehitys on ollut keskimääräistä nopeampaa koko rakentamiseen verrattuna. Vuonna 2005 talonrakentamisen jalostusarvo lisääntyi lähes 8 prosenttia. Rakennusasennuksessa ja viimeistelyssä jalostusarvon kehitys on sen sijaan ollut keskimääräistä hitaampaa vuodesta 2002 vuoteen 2004 saakka. Vuonna 2005 alan jalostusarvo kuitenkin kasvoi lähes samaa vauhtia kuin koko rakentamisen jalostusarvo. Maa- ja vesirakentamisen jalostusarvo on kasvanut vuodesta 2002 lähtien, jääden kuitenkin vuonna 2005 koko rakentamisen jalostusarvon kasvuvauhdista.

Jalostusarvo mittaa toimipaikan varsinaisessa tuotantotoiminnassa eri tuotannontekijöiden tuottamaa yhteenlaskettua arvonlisäystä. Jalostusarvo lasketaan tuotantotoiminnasta saatujen tuottojen ja toiminnasta aiheutuneiden kustannusten erotuksena. Tuottoihin sisältyy myös toimipaikan toimitukset yrityksen toisille toimipaikoille ja kustannuksiin hankinnat yrityksen toisilta toimipaikoilta. Määritelmän mukaan kustannuksiin ei sisällytetä toimipaikan työvoimasta aiheutuvia kustannuksia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen jalostusarvo kasvoi runsaat 6 prosenttia vuonna 2005”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat