Kokeile kuukausi maksutta

Skanska ja NCC palkittiin vuoden henkilöstöteosta

Skanska ja NCC voittivat työmaatreenillään Vuoden henkilöstöteko -kilpailun, jonka tarkoituksena on kannustaa kehittämään työyhteisöä ja hyvinvointia työpaikalla. Kilpailun tulokset julkistettiin Henkilöstöjohdon ryhmä – HENRY ry:n seminaarissa eilen.

Skanska ja NCC voittivat työmaatreenillään Vuoden henkilöstöteko -kilpailun, jonka tarkoituksena on kannustaa kehittämään työyhteisöä ja hyvinvointia työpaikalla. Kilpailun tulokset julkistettiin Henkilöstöjohdon ryhmä - HENRY ry:n seminaarissa eilen.

Työmaatreeni on noin 10 minuutin mittainen työaikana pidettävä liikuntahetki, joka on tarkoitettu niin työntekijöille, työmaiden työnjohdolle kuin aliurakoitsijoille. Treenin tarkoituksena on ehkäistä vammoja ja tapaturmia, vähentää tuki- ja liikuntaelinsairauksista johtuvia poissaoloja sekä ennenaikaisia eläkkeelle jäämisiä, edistää työssä jaksamista sekä innostaa liikkumiseen myös vapaa-ajalla. Tavoitteena on, että treeni on käytössä kaikilla Skanskan ja NCC:n työmailla vuoden 2009 loppuun mennessä.

Kokemukset treenistä ovat työmailla erittäin myönteisiä, ja treenin nähdään vahvistavan erityisesti työmaan hyvää ilmapiiriä ja me-henkeä. Säännöllisesti treenaavilla kivut ja kolotukset ovat vähentyneet. Myös sairauspoissaolojen ja tapaturmien uskotaan vähenevän treenien yleistyessä.

Raati antoi voittajille kiitosta erityisesti siitä, että hanke on suunnattu ennen kaikkea työntekijöille. Lisäksi raati arvioi, että hankkeen liiketaloudellinen vaikutus näyttää ilmeiseltä, vaikka selviin vertailulukuihin ei vielä ole päästykään. Jos työmaatreeni yleistyy koko rakennusalaa kattavaksi käytännöksi, sillä on myös selkeä yhteiskunnallinen merkitys, koska rakennus- ja kiinteistöala työllistää noin puoli miljoonaa suomalaista. 

Skanskan ja NCC:n yhteistyökumppanina treenin kehittämisessä on ollut alusta lähtien Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska ja NCC palkittiin vuoden henkilöstöteosta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat