Kokeile kuukausi maksutta

Skanskan työmaalla Jyväskylän Lutakossa kuoli rakennusmies

Skanskan työmaalla Jyväskylän Lutakossa tapahtui tänä aamuna työtapaturma, jossa kuoli 60-vuotias rakennusmies. Tornitalo Horisontin työmaalla oltiin purkamassa 7. kerroksen ulokeparvekelaatan väliaikaista tukitornia, kun tämänhetkisten tietojen mukaan nosturin koukku osui 9. kerroksen parvekelaatan verkkokaiteeseen. Verkkokaide irtosi kiinnikkeistään ja putosi maahan työntekijän päälle. Paikalle kutsuttiin välittömästi ambulanssi, mutta elvytystoimista huolimatta työntekijä todettiin kuolleeksi.

Skanskan työmaalla Jyväskylän Lutakossa tapahtui tänä aamuna työtapaturma, jossa kuoli 60-vuotias rakennusmies. Tornitalo Horisontin työmaalla oltiin purkamassa 7. kerroksen ulokeparvekelaatan väliaikaista tukitornia, kun tämänhetkisten tietojen mukaan nosturin koukku osui 9. kerroksen parvekelaatan verkkokaiteeseen. Verkkokaide irtosi kiinnikkeistään ja putosi maahan työntekijän päälle. Paikalle kutsuttiin välittömästi ambulanssi, mutta elvytystoimista huolimatta työntekijä todettiin kuolleeksi.

Työntekijällä oli tapaturman sattuessa kypärä päässään ja muut asianmukaiset turvavarusteet. Tapaturman viranomaistutkinta on käynnissä.

”Olemme tapahtuneen johdosta hyvin murheellisia, varsinkin kun työmaalla on kiinnitetty runsaasti huomiota työturvallisuuteen. Esimerkiksi parvekkeiden rakennusaikaisten verkkokaiteiden tehtävänä on estää putoamistapaturmia”, Skanskan aluejohtaja Jorma Mustakangas sanoo.

Mustakankaan mukaan tapahtunut tutkitaan yhtiössä perusteellisesti, ettei vastaava pääsisi toistumaan. Hän kertoo, ettei onnettomuudesta aiheutunut vaaraa sivullisille, koska tapaturma sattui aidatulla työmaa-alueella. Tapaturman uhrin kanssa työskennelleet työntekijät pääsivät heti tapahtuneen jälkeen Jyväskylän kriisikeskus Mobileen saamaan kriisiapua.

Horisontista tulee 15-kerroksisena Jyväskylän korkein asuinkerrostalo. Keväällä alkaneiden rakennustöiden runkovaihe on saatu juuri päätökseen ja rakennus on harjakorkeudessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanskan työmaalla Jyväskylän Lutakossa kuoli rakennusmies”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat