Kokeile kuukausi maksutta

Sormat rakennuttaa tehtaan Venäjälle Kalugan alueelle

Kiinnitystarvikkeiden valmistaja ja markkinoija Sormat Oy rakennuttaa uuden tuotantolaitoksen Venäjälle Kalugan alueella sijaitsevaan Vorsinon teollisuuspuistoon, joka on 70 kilometriä Moskovasta. Tuotantolaitoksen rakennustyöt käynnistyvät ensi keväänä. Ensimmäisessä vaiheessa Sormatin 5 hehtaarin tontille rakennetaan 2 500 neliömetriä toimisto-, tuotanto- ja varastotiloja. Töiden odotetaan valmistuvan vuonna 2009.

Kiinnitystarvikkeiden valmistaja ja markkinoija Sormat Oy rakennuttaa uuden tuotantolaitoksen Venäjälle Kalugan alueella sijaitsevaan Vorsinon teollisuuspuistoon, joka on 70 kilometriä Moskovasta. Tuotantolaitoksen rakennustyöt käynnistyvät ensi keväänä. Ensimmäisessä vaiheessa Sormatin 5 hehtaarin tontille rakennetaan 2 500 neliömetriä toimisto-, tuotanto- ja varastotiloja. Töiden odotetaan valmistuvan vuonna 2009.

Toisessa vaiheessa tiloja on tarkoitus laajentaa 2 500 neliömetrillä vuoteen 2011 mennessä. Kolmas vaihe käsittää 5 000 neliötä ja valmistuu aikaisintaan vuonna 2014. Ensimmäisen vaiheen investoinnin arvo on 3 miljoonaa euroa ja kaikkien kolmen vaiheen yhteensä 10 miljoonaa euroa.

Venäjä on Sormatin nopeimmin kasvava markkina-alue. Sormat Oy:n toimitusjohtaja Mika Kaukonen ennakoi, että ensi vuoden loppuun mennessä kolmannes yhtiön myynnistä tulee Venäjältä. Venäjän rakennuskiinnikemarkkinoiden arvo nousee arvioiden mukaan 800 miljoonaan euroon vuoteen 2015 mennessä.

”Jotta pystyisimme vastaamaan kasvaneeseen kysyntään, pitää meidän olla vahvemmin läsnä Venäjällä ja parantaa tuotteidemme saatavuutta”, Kaukonen perustelee tehdashanketta.

Sormat on lisännyt Venäjän organisaationsa henkilöstöresursseja voimakkaasti kuluvan vuoden aikana. Venäjän toimintojen toimitusjohtajana aloitti kesäkuussa muun muassa Abloy Oy:n Venäjän maajohtajana toiminut KTM Mikko Nissinen. Hänen päätehtävänään on tehdasprojektin lisäksi laajentaa Sormatin jälleenmyyntiverkostoa Moskovan ja Pietarin alueilta myös Venäjän muihin miljoonakaupunkeihin.

Kaukonen korostaa, että uudet tuotantotilat Venäjällä eivät vaikuta Ruskon tehtaan toimintoihin. Sormat ilmoitti aiemmin keväällä, että yritys rakentaa Ruskolle 2 500 neliömetriä uutta tuotantotilaa, jotka valmistuvat ensi keväänä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sormat rakennuttaa tehtaan Venäjälle Kalugan alueelle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat