Kokeile kuukausi maksutta

Suomalaiset pärjäsivät arkkitehtikisassa

Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisikille ja Teknillisen korkeakoulun Sotera-instituutin asiantuntijaryhmälle on jaettu ensimmäinen palkinto Euroopan laajuisessa Buildings for the Future – arkkitehtikilpailussa.

Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisikille ja Teknillisen korkeakoulun Sotera-instituutin asiantuntijaryhmälle on jaettu ensimmäinen palkinto Euroopan laajuisessa Buildings for the Future - arkkitehtikilpailussa.

– Tehtävänä oli suunnitella vuonna 2025 Amsterdamin lähelle rakennettava 160 000 asukkaan tulevaisuuden ekologinen kaupunki ja sen terveydenhuoltojärjestelmä, kerrotaan Tekesistä.

Kilpailuun ilmoittautui 90 työryhmää ja hyväksyttyjä ehdotuksia jätettiin 47. Kilpailussa jaettiin kaksi ensimmäistä palkintoa; suomalaisten lisäksi ensimmäisen palkinnon sai hollantilainen arkkitehtitoimisto Carel Weeber.

Palkinnon taustalla on muun muassa Tekesin FinnWell-ohjelman rahoittama TKK:n tutkimusprojekti. Siinä visioitiin Suomeen uudenlainen terveydenhuollon palvelujärjestelmä, joka perustuu palveluntuottajien verkostoitumiseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomalaiset pärjäsivät arkkitehtikisassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat