Kokeile kuukausi maksutta

Uudisrakentaminen kasvoi 14 prosenttia tammi–syyskuussa 2007

Kuluvan vuoden tammi-syyskuussa uudisrakennustöitä käynnistettiin yhteensä 39,3 miljoonan kuutiometrin verran, mikä on 14 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Toimitilarakentaminen on ollut kasvussa, kun taas asuinrakentaminen on vähentynyt. Nämä tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakennus- ja asuntotuotantotilaston ennakkotiedoista.

Kuluvan vuoden tammi-syyskuussa uudisrakennustöitä käynnistettiin yhteensä 39,3 miljoonan kuutiometrin verran, mikä on 14 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Toimitilarakentaminen on ollut kasvussa, kun taas asuinrakentaminen on vähentynyt. Nämä tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen rakennus- ja asuntotuotantotilaston ennakkotiedoista.

Kuluvan vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana aloitettiin teollisuus- ja varastorakennuksia 11,0 miljoonaa kuutiometriä oli 53 prosenttia enemmän vuodentakaiseen verrattuna. Aloitettuja liike- ja toimistorakennuksia oli 8,8 miljoonaa kuutiometriä, mikä oli 35 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Asuinrakentaminen sen sijaan väheni edellisvuotisesta. Kaikkiaan aloitettiin noin 24 684 uuden asunnon rakennustyöt, mikä on 11 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden tammi-syyskuussa.

Kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä uudisrakennustöitä aloitettiin 13 miljoonan kuutiometrin edestä, mikä on 4 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Teollisuus- ja varastorakennusten kuutiomäärä oli 35 prosenttia edellisvuotista suurempi. Myös liike- ja toimistorakennuksia (+9 %) sekä julkisia palvelurakennuksia (+22 %) alettiin rakentaa enemmän kuin vuosi sitten. Aloitettujen asuinrakennusten kappalemäärä sen sijaan väheni 9 prosenttia viime vuoden heinä-syyskuusta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uudisrakentaminen kasvoi 14 prosenttia tammi–syyskuussa 2007”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat