Kokeile kuukausi maksutta

Vapaavuori: Tuottajamuotoisella pientalorakentamisella suuri kehityspotentiaali

Asuntoministeri Jan Vapaavuori näkee suuren kehityspotentiaalin tuottajamuotoisessa pientalorakentamisessa, jossa voisivat toteuttajina kilpailla sekä rakennusliikkeet että talotehtaat. Hän pitää sen laajentamista suurempiin kokonaisuuksiin toteuttamiskelpoisena mallina etenkin Helsingin seudulla.

Asuntoministeri Jan Vapaavuori näkee suuren kehityspotentiaalin tuottajamuotoisessa pientalorakentamisessa, jossa voisivat toteuttajina kilpailla sekä rakennusliikkeet että talotehtaat. Hän pitää sen laajentamista suurempiin kokonaisuuksiin toteuttamiskelpoisena mallina etenkin Helsingin seudulla.

”Näin olisi mahdollista saavuttaa etuja niin lisääntyvästä kilpailusta kuin myös lisäresursseista alueellisesti tiukoille rakennusmarkkinoille. Tuottajamuotoisen pientalorakentamisen laajentaminen suurempiin kokonaisuuksiin olisi mielestäni varsin toteuttamiskelpoinen malli etenkin Helsingin seudulla”, Vapaavuori korosti Pientaloteollisuusyhdistykselle pitämässään puheessa.

Vaapavuoren mukaan varsinkin kasvukeskusten liepeillä ja aivan erityisesti pääkaupunkiseudulla tulevaisuuden pientaloasumisen tulee pääosin olla niin sanottua kaupunkimaista pientaloasumista.

”Erityisesti kehyskunnissa tarvitaan varsin vahvoja ponnisteluja tonttitarjonnan lisäämiseksi ja monipuolistamiseksi niin, että omakoti- ja pientalorakentaminen ohjautuisi nykyistä kattavammin kaava-alueille palvelujen ja joukkoliikenneyhteyksien tuntumaan.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vapaavuori: Tuottajamuotoisella pientalorakentamisella suuri kehityspotentiaali”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat