Venäjän liiketoiminnan kasvuodotukset kovat

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin (SVKK) teettämän barometrin mukaan suurin osa Venäjällä liiketoimintaa harjoittavista tai sinne vientiä harjoittavista yrityksistä raportoi kasvua. Venäjällä liiketoimintaa harjoittavista 70 prosenttia ja 57 prosenttia vientiä harjoittavista kertoo toiminnan kasvusta toimialasta tai yrityksen koosta riippumatta. Myös odotukset ovat korkealla.

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin (SVKK) teettämän barometrin mukaan suurin osa Venäjällä liiketoimintaa harjoittavista tai sinne vientiä harjoittavista yrityksistä raportoi kasvua. Venäjällä liiketoimintaa harjoittavista 70 prosenttia ja 57 prosenttia vientiä harjoittavista kertoo toiminnan kasvusta toimialasta tai yrityksen koosta riippumatta. Myös odotukset ovat korkealla.

Liiketoimintaa Venäjällä harjoittavista 78 prosenttia odottaa paljon tai jonkin verran kasvua seuraavien kuuden kuukauden aikana. Toimialojen kesken ei ole eroavaisuuksia. Erot yritysten koon mukaan eivät nekään ole merkittäviä.

Vientiä harjoittavista kasvua odottaa 66 prosenttia vastaajista. Pessimistisimpiä ovat palvelualat, kun taas yritysten koolla ei ole väliä, sillä kaikissa kokoluokissa odotukset ovat vahvat.

Barometri-tutkimus suoritettiin lokakuussa. Kyselyyn vastasi 300 yritysedustajaa. Tutkimuksen suoritti Taloustutkimus Oy.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Venäjän liiketoiminnan kasvuodotukset kovat”

Jätä kommentti