Kokeile kuukausi maksutta

Yhdysvaltain asuinrakentajien tilaukset romahtamassa

Yhdysvaltalaisten asuinrakentajien Beazer Homesin ja Hovnanian Enterprisesin alkuviikolla antamat ennakkotiedot tilivuotensa viimeisestä neljänneksestä kertovat omaa kieltään maan asuntomarkkinoiden romahduksesta.

Yhdysvaltalaisten asuinrakentajien Beazer Homesin ja Hovnanian Enterprisesin alkuviikolla antamat ennakkotiedot tilivuotensa viimeisestä neljänneksestä kertovat omaa kieltään maan asuntomarkkinoiden romahduksesta.

Beazer kertoi maanantaina, että kuluvan vuoden syyskuun lopussa päättyneellä neljänneksellä yhtiön valmistuneiden uusien asuntojen määrä laski 39 prosenttia vuoden takaisesta ja uusien asuntojen tilaukset laskivat 53 prosenttia.

Hovnanian puolestaan kertoi tiistaina, että sen tilauskanta oli lokakuun lopussa 30 prosenttia alle vuoden takaisen tason. Lokakuun lopussa päättyneellä neljänneksellä yhtiö toimitti 19 prosenttia vähemmän uusia asuntoja kuin vuosi sitten.

Hovnanianin mukaan sen sopimuksista peruuntui 40 prosenttia, kun vuotta aiemmin lukema oli 35 prosenttia. Yhtiö selittää lukeman heikentymistä asuntolainojen kiristyneellä myöntämiskäytännöllä, minkä johdosta asiakkaat ovat joutuneet perumaan tilauksiaan.

Beazer Homesin pääjohtaja Ian McCarthyn mielestä asuinrakentaminen on vaikeimmassa tilanteessa yli vuosikymmeneen.

Molemmat yhtiöt ovat merkittäviä tekijöitä Yhdysvaltain asuntorakentamisessa. Hovnanianin liikevaihto oli 6,1 miljardia dollaria viime vuonna ja Beazerin 5,5 miljardia dollaria.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yhdysvaltain asuinrakentajien tilaukset romahtamassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat