Kokeile kuukausi maksutta

YM: FISE ja Kiinteistöalan koulutussäätiö voivat todeta energiatodistuksen antajan pätevyyden

Ympäristöministeriö on päättänyt, että FISE Oy ja Kiinteistöalan koulutussäätiö voivat todeta rakennuksen erillisen energiatodistuksen antajan pätevyyden. Ympäristöministeriön mukaan FISE ja Kiinteistöalan koulutussäätiö täyttävät organisatorisen, toiminnallisen ja taloudellisen riippumattomuuden sekä asiantuntemuksen vaatimukset.

Ympäristöministeriö on päättänyt, että FISE Oy ja Kiinteistöalan koulutussäätiö voivat todeta rakennuksen erillisen energiatodistuksen antajan pätevyyden. Ympäristöministeriön mukaan FISE ja Kiinteistöalan koulutussäätiö täyttävät organisatorisen, toiminnallisen ja taloudellisen riippumattomuuden sekä asiantuntemuksen vaatimukset.

Erillisten energiatodistuksen antajien on oltava muun muassa perehtyneitä energiatodistuksen laadintaan ja energiatodistusta koskeviin säädöksiin. Heidän on osoitettava osaamisensa pätevyyden toteajan järjestämässä kokeessa.

Pätevyysvaatimus koskee vain erillisen energiatodistuksen laatijoita. Sen sijaan esimerkiksi uudisrakennuksen pääsuunnittelijalla katsotaan jo työnsä puolesta olevan pätevyys rakennuksen energiatehokkuuden arviointiin.

Pätevyyden hyväksyminen on voimassa toistaiseksi. Ympäristöministeriö voi kuitenkin peruuttaa hyväksynnän, jos siihen on syytä. Laki ja asetus rakennuksen energiatodistuksesta tulevat voimaan ensi vuoden alusta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YM: FISE ja Kiinteistöalan koulutussäätiö voivat todeta energiatodistuksen antajan pätevyyden”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat