YTN:n Fjäder haluaa tiivistää palkansaajayhteistyötä

Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry:n puheenjohtaja Sture Fjäder peräänkuuluttaa tiiviimpää ja laajempaa palkansaajayhteistyötä. Hänen mukaansa tämä liittokierros on opettanut sen, että tulevilla sopimuskierroksilla akavalaisten toimijoiden on kyettävä tiiviiseen neuvottelu- ja tukitoimenpideyhteistyöhön, jotta kaikki sopimusalat pääsevät asetettuihin tavoitteisiin.

Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry:n puheenjohtaja Sture Fjäder peräänkuuluttaa tiiviimpää ja laajempaa palkansaajayhteistyötä. Hänen mukaansa tämä liittokierros on opettanut sen, että tulevilla sopimuskierroksilla akavalaisten toimijoiden on kyettävä tiiviiseen neuvottelu- ja tukitoimenpideyhteistyöhön, jotta kaikki sopimusalat pääsevät asetettuihin tavoitteisiin.

Fjäder sanoo, että akavalaisen yhteisön on tiivistettävä rivinsä ja sovittava sopimuspoliittisesta yhteistyöstä akselilla YTN ja Julkisalan koulutetut JUKO sekä niiden jäsenjärjestöt.

Lisäksi Fjäder katsoo päättymässä olevan liittokierroksen osoittavan, että sopimuspoliittisissa kysymyksissä tarvitaan laajempaa palkansaajayhteistyötä. Tarvitaan yhteistyötä yli keskusjärjestörajojen aloittain, mutta  myös yleisesti ja yhdessä on sovittava, mihin suuntaan keskeisimpiä palvelusuhteen ehtoja ja sopimuspolitiikkaa halutaan viedä.

YTN antaa tukensa akavalaisen Farmasialiiton työtaistelulle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YTN:n Fjäder haluaa tiivistää palkansaajayhteistyötä”

Jätä kommentti