Kokeile kuukausi maksutta

Arkkitehtitoimisto SARC voitti Jyväskylän teknologiakeskuksen arkkitehtuurikilpailun

Arkkitehtitoimisto SARC Oy on voittanut Jyväskylän Korkeakoskenlahden alueelle rakennettavan teknologiakeskuksen suunnittelua koskevan arkkitehtuurikilpailun. Keskuksen toteuttaa Technopolis Oyj.

Arkkitehtitoimisto SARC Oy on voittanut Jyväskylän Korkeakoskenlahden alueelle rakennettavan teknologiakeskuksen suunnittelua koskevan arkkitehtuurikilpailun. Keskuksen toteuttaa Technopolis Oyj.

Jyväskylän kaupungin, yliopiston, SAFA:n ja Technopoliksen edustajista koostunut yksimielinen palkintolautakunta kiitteli arkkitehtikilpailun voittanutta ehdotusta dynaamiseksi ja positiivisen aggressiiviseksi. Lautakunnan mielestä suunnitelmassa esitetty tiivis rakennuskimppu luo alueelle ja koko hankkeelle vahvaa identiteettiä.

Teknologiakeskuksen ensimmäisen vaiheen rakentaminen alkaa näillä näkymin vuonna 2009. Asiakkaiden käyttöön se tulee keväällä 2010. Täysin valmiina teknologiakeskus on noin 40 000 neliön suuruinen. Ensimmäisen rakennusvaiheen koko on 12 000-14 000 neliömetriä.

Jyväskylän keskustaan nousevasta teknologiakeskuksesta rakennetaan teknologialiiketoiminnan keskittymä, joka tarjoaa olosuhteet yliopiston, ammattikorkeakoulun ja yritysten väliselle yhteistyölle. Technopoliksen johtajan Jukka Akselinin mukaan teknologiakeskus luo kokonaan uusia käytännön yhteistyömalleja koulutuksen, tutkimuksen ja yritysten välille. Keskukseen tulee myös muun muassa yhteisiä kohtauspaikkoja ja muita tiloja, jotka omalta osaltaan edistävät osapuolten välistä vuorovaikutusta.

Teknologiakeskukseen sijoittuu muun muassa Jyväskylän yliopiston taloustieteiden tiedekunta ja täydennyskoulutuskeskus, Jyväskylän ammattikorkeakoulun toimintoja sekä suuri joukko yrityksiä. Lisäksi suunnitelmissa on, että keskukseen siirtyy yritysten kasvua ja kansainvälistymistä edistäviä palveluntarjoajia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Arkkitehtitoimisto SARC voitti Jyväskylän teknologiakeskuksen arkkitehtuurikilpailun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat