Kokeile kuukausi maksutta

Itella kaavailee uuden lajittelukeskuksen rakentamista Kuopioon

Itella Oyj aikoo rakentaa uuden postinlajittelukeskuksen Kuopioon. Yhtiö on päättänyt ostaa rakentamista varten Kuopion kaupungilta Matkuksen yritysalueelta noin 10 hehtaarin suuruisen tontin. Aiemmin yhtiön suunnitelmissa oli uudistaa nykyistä postikeskusta Särkiniemen kaupunginosassa.

Itella Oyj aikoo rakentaa uuden postinlajittelukeskuksen Kuopioon. Yhtiö on päättänyt ostaa rakentamista varten Kuopion kaupungilta Matkuksen yritysalueelta noin 10 hehtaarin suuruisen tontin. Aiemmin yhtiön suunnitelmissa oli uudistaa nykyistä postikeskusta Särkiniemen kaupunginosassa.

”Viestinvälitys- ja logistiikkaliiketoimintojen kehittyminen ja kasvu vaativat uudenlaisia tilaratkaisuja, jotka voidaan toteuttaa rakentamalla uusi kiinteistö hyvien liikenneyhteyksien päähän”, sanoo Itellan hankkeesta vastaava johtaja Hannu Tuominen.

Kuopion kaupungin yrityspalvelun elinkeinojohtaja Heikki Ryynäsen mukaan Itellan investointi tulee olemaan yksi suurimmista yksittäisen yrityksen tekemistä toimitilainvestoinneista Kuopioon.

”Kaupunki varautuu omalta osaltaan Itellan investoinnin toteutukseen rakentamalla pikaisella aikataululla kunnallistekniikan alueelle”, sanoo Ryynänen.

Itella Oyj investoi lähivuosina yhteensä noin 150 miljoonaa euroa postinkäsittelyyn. Ensimmäisessä vaiheessa uudistetaan elinkaarensa loppupuolella olevat kirjelajittelukoneet. Uusien lajittelukoneiden ja tietotekniikan lisäksi investoinnit käsittävät kiinteistöhankkeita. Kuopion lisäksi Ouluun rakennetaan uusi lajittelukeskus, Tampereella laajennetaan nykyistä lajittelukeskusta ja Helsingissä tehdään perusparannuksia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Itella kaavailee uuden lajittelukeskuksen rakentamista Kuopioon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat