Kokeile kuukausi maksutta

KHO ei hyväksy Mikkelin Pulkkisenkulman vanhojen puutalojen purkamista

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt Mikkelin kaupunginhallituksen valituksen Kuopion hallinto-oikeuden päätöksestä, jossa kielletään niin sanotun Pulkkisenkulman vanhojen puutalojen purkaminen. Mikkelin kaupunginvaltuusto oli hyväksynyt vuonna 2005 vajaan 2 500 neliömetrin tontille asemakaavan muutoksen, joka olisi sallinut puutalojen purkamisen ja reilun 6 000 neliömetrin rakentamisen niiden tilalle.

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt Mikkelin kaupunginhallituksen valituksen Kuopion hallinto-oikeuden päätöksestä, jossa kielletään niin sanotun Pulkkisenkulman vanhojen puutalojen purkaminen. Mikkelin kaupunginvaltuusto oli hyväksynyt vuonna 2005 vajaan 2 500 neliömetrin tontille asemakaavan muutoksen, joka olisi sallinut puutalojen purkamisen ja reilun 6 000 neliömetrin rakentamisen niiden tilalle.

Pulkkisenkulman rakennukset ovat peräisin 1800-luvulta ja ne ovat Mikonkatu 14:ssä sijaitsevien talojen ohella ainoat jäljellä olevat vanhat puutalot kaupungin alkuperäisellä vuoden 1838 asemakaavan alueella.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “KHO ei hyväksy Mikkelin Pulkkisenkulman vanhojen puutalojen purkamista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat