Kokeile kuukausi maksutta

Kotitalouksista 29 prosenttia kaavailee asunnon korjausta

Tilastokeskuksen joulukuun tilastobarometrin mukaan 29 prosenttia kotitalouksista aikoo ’varmasti’ tai ’ehkä’ satsata asuntonsa korjaamiseen seuraavien kuuden kuukauden aikana. Asunnon korjausaikeet ovat vähentyneet sekä vuoden takaiseen että edelliskuun tasoon verrattuna. Viime vuoden joulukuussa asunnon korjausta suunnittelevien määrä oli 35 prosenttia ja kuluvan vuoden marraskuussa 33 prosenttia.

Tilastokeskuksen joulukuun tilastobarometrin mukaan 29 prosenttia kotitalouksista aikoo 'varmasti' tai 'ehkä' satsata asuntonsa korjaamiseen seuraavien kuuden kuukauden aikana. Asunnon korjausaikeet ovat vähentyneet sekä vuoden takaiseen että edelliskuun tasoon verrattuna. Viime vuoden joulukuussa asunnon korjausta suunnittelevien määrä oli 35 prosenttia ja kuluvan vuoden marraskuussa 33 prosenttia.

Kotitalouksien asunnon ostoaikeissa ei ole tapahtunut suurta muutosta. Tuoreimmassa barometrissä asunnon ostoa ’varmasti’ tai ’ehkä’ suunnittelevien määrä oli 8 prosenttia. Määrä oli sama marraskuussa. Viime vuoden joulukuussa asunnon ostoa kaavailevia oli 7 prosenttia.

Kuluttajien näkemys lainanoton edullisuudesta on heikentynyt merkittävästi vuodessa. Tuoreimmassa barometrissä lainanottoa piti edullisena 43 prosenttia vastaajista, kun vuotta aiemmin lukema oli 64 prosenttia. Kuitenkin yhtä moni kuin aiemmin eli 13 prosenttia kotitalouksista suunnitteli ottavansa lainaa vuoden sisällä.

Kokonaisuudessaan kuluttajien luottamus on tällä hetkellä vuodesta 1995 lasketun indikaattorin keskiarvon tasolla. Joulukuun luottamusindikaattorin saldoluku oli 14,0, kun keskiarvo on 13,9. Kuluttajien luottamus on kuitenkin hiipumaan päin, sillä marraskuussa saldoluku oli 14,5 ja viime vuoden joulukuussa 18,2.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kotitalouksista 29 prosenttia kaavailee asunnon korjausta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat