Kokeile kuukausi maksutta

Nokialla lisää vesiongelmia

Nokian vesiongelmat pahenivat entisestään keskiviikkona. Kaupungin päävesijohto rikkoutui yöllä, ja hanoista tuli monin paikoin ruskeaa vettä.

Nokian vesiongelmat pahenivat entisestään keskiviikkona. Kaupungin päävesijohto rikkoutui yöllä, ja hanoista tuli monin paikoin ruskeaa vettä.

Vesijohtovesi on Nokialla nyt kokonaan käyttökiellossa. Hanoista tulevaa vettä ei saa juoda keitettynäkään eikä käyttää ruuanlaittoon. Edes peseytymistä tai tiskaamista vesijohtovedellä ei suositella. Uudet ohjeet ovat Nokian kaupungin internetsivuilla.

Päävesijohto syöttää normaalisti vettä vesitorniin. Putkirikko on saanut liikkeelle putkistossa olleen sakan. Väri- ja makuhaittojen lisäksi vedessä saattaa olla taudinaiheuttajia.

Kaupungininsinööri Simo Latvan mukaan pääjohdon katkettua hanoista voi tulla aiempaa laajemminkin jäteveden saastuttamaa vettä. Tähän asti siitä ovat kärsineet lähinnä Etelä-Nokian asukkaat.

Puhdistettua jätevettä joutui Nokian vesiputkistoihin viime viikon puolivälissä. Sen jälkeen kaupunki on kärsinyt vatsatautiepidemiasta. Sairastuneita arvioidaan olevan kaikkiaan tuhansia.

– Putkirikko olisi voinut sattua muulloinkin. Tämä on vain todella huonoa onnea, että kaikki sattuu samaan aikaan, sanoo Latva.

Vesijohtovesi on käyttökelpoista vain Siuron, Kuljun ja Linnavuoren alueilla, missä vesi tulee Hämeenkyrön puolelta. Muille nokialaisille pystytettiin keskiviikkona kaksi kiinteää vedenjakelupistettä keskustan kauppojen tuntumaan.

Putkirikon syy ei ole vielä tiedossa. Epäselvää on myös se, mihin aikaan yöllä vesijohto on katkennut.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Nokialla lisää vesiongelmia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat