Kokeile kuukausi maksutta

Nokian vesi voi tarvita shokkikloorauksen

Nokian vesijohtojen puhdistus ei näytä tehonneen. Haaviston alueen vedestä on löytynyt norovirusta, vaikka johtoja on puhdistettu vesi-ilmamenetelmällä.

Nokian vesijohtojen puhdistus ei näytä tehonneen. Haaviston alueen vedestä on löytynyt norovirusta, vaikka johtoja on puhdistettu vesi-ilmamenetelmällä.

– Haaviston alue sijaitsee aivan jätevedenpuhdistamon lähellä, ja siellä vesi on ollut pahiten saastunutta, kertoo Nokian teknisen keskuksen johtaja Simo Latva.

Vesijohtojen puhdistus on aloitettu Haavistosta, ja vesi-ilmapuhdistus on Latvan mukaan joka tapauksessa tarpeen koko saastuneella alueella. Työn arvioidaan kestävän viikkoja, jopa kuukausia.

Ympäristöterveyspäällikkö Outi Lepistön mukaan Haaviston alueella ja mahdollisesti muuallakin Nokialla saatetaan tarvita niin sanottua veden shokkikloorausta. Kansanterveyslaitos suosittelee sitä vaikeisiin taudinaiheuttajatapauksiin.

– Shokkiklooraus tarkoittaa voimakasta klooritason nostoa yhden vuorokauden ajaksi, selvittää Lepistö.

Tavallisesti vesijohtovedessä on klooria noin 0,3 milligrammaa vesilitrassa, mutta Nokialla kloorimäärä on viime aikoina ollut 1 milligramman paikkeilla. Shokkikloorauksessa puhutaan noin 10 milligrammasta.

Veden keittokehotus jatkuu Nokian eteläisissä kaupunginosissa, joissa asuu noin 10 000 asukasta. Puhdasta vettä jaetaan joulunpyhinäkin kiinteistä jakelupisteistä. Työhön on määrätty varusmiehiä Porin prikaatista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Nokian vesi voi tarvita shokkikloorauksen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat