Kokeile kuukausi maksutta

Oikeus piti rakennusmestarille tarjottua kalamatkaa lahjuksena

Turun kaupungin vastaava rakennusmestari on tuomittu sakkoihin lahjuksen ottamisesta. Kyseessä on kesällä 2005 tehty kalastusmatka Lappiin. Matkan kustansi urakoitsija, jonka rakennusmestari oli valinnut hoitamaan useita kaupungin työkohteita, vaikka sen tarjous ei ollut edullisin.

Turun kaupungin vastaava rakennusmestari on tuomittu sakkoihin lahjuksen ottamisesta. Kyseessä on kesällä 2005 tehty kalastusmatka Lappiin. Matkan kustansi urakoitsija, jonka rakennusmestari oli valinnut hoitamaan useita kaupungin työkohteita, vaikka sen tarjous ei ollut edullisin.

Turun käräjäoikeus määräsi miehelle perjantaina 60 päiväsakkoa. Maksettavaa kertyy yhteensä 360 euroa. Lisäksi hän joutuu maksamaan valtiolle vastaanottamansa edun arvona lähes 1 300 euroa. Virkansa mies saa pitää.

Kalamatkan tarjonneen asbesti- ja ilmastointialan yrityksen toimitusjohtaja sai kuusi kuukautta ehdollista vankeutta. Lahjuksen antamisen lisäksi rangaistus tuli törkeästä petoksesta, sillä toimitusjohtaja oli ylilaskuttanut kaupunkia.

Asiasta kertoi lauantain Turun Sanomat.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oikeus piti rakennusmestarille tarjottua kalamatkaa lahjuksena”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat