Kokeile kuukausi maksutta

Suomi tuo esille rakentamisen energiakysymyksiä Balilla

Ympäristöministeriö järjestää Balin ilmastokokouksen yhteydessä perjantaina 7.12. kaksi oheistapahtumaa, joissa tuodaan esille rakentamisen energiakysymyksiä sekä mahdollisuuksia vähentää kasvihuonekaasupäästöjä rakennussektorilla. Vähennysmahdollisuudet ovat merkittävät, sillä kaikesta Suomessa ja EU:ssa tuotetusta energiasta noin 40 prosenttia kuluu rakentamiseen ja rakennusten ylläpitoon.

Ympäristöministeriö järjestää Balin ilmastokokouksen yhteydessä perjantaina 7.12. kaksi oheistapahtumaa, joissa tuodaan esille rakentamisen energiakysymyksiä sekä mahdollisuuksia vähentää kasvihuonekaasupäästöjä rakennussektorilla. Vähennysmahdollisuudet ovat merkittävät, sillä kaikesta Suomessa ja EU:ssa tuotetusta energiasta noin 40 prosenttia kuluu rakentamiseen ja rakennusten ylläpitoon.

Julkishallinto voi ohjata kehitystä omalla esimerkillään. Tämän lisäksi tarvitaan yhä enemmän myös kannustimia ja määräyksiä. Rakentamissektoria olisi autettava kantamaan vastuunsa paitsi ilmastonmuutoksen hillitsemisessä myös energian ja kustannusten säästössä. Tämä olisi otettava huomioon esimerkiksi kehitettäessä Kioton pöytäkirjan alaisia joustomekanismeja.

Suomen ”Construction counts for climate” – niminen oheistapahtuma Balilla tuo esille eri toimijoiden mahdollisuuksia vähentää rakentamisen ilmastovaikutuksia. Suomi järjestää tapahtuman yhdessä YK:n ympäristöohjelman (UNEP) ja World Business Council for Sustainable Development -järjestön kanssa.

Suomen järjestämä toinen oheistapahtuma Balilla  ”Sustainable buildings and construction – policy options in a changing climate”  esittelee Suomen johtaman kansainvälisen kestävän rakentamisen työryhmän työtä. Tilaisuuteen osallistuvilla on mahdollisuus keskustella laajemminkin kestävän tuotannon ja kulutuksen ympäristökysymyksistä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomi tuo esille rakentamisen energiakysymyksiä Balilla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat