Kokeile kuukausi maksutta

Terramarelle 38 miljoonan euron ruoppausurakka Raahesta

Terramare on tehnyt Merenkulkulaitoksen kanssa Raahen sataman väylän ja satama-altaan ruoppaamista koskevan urakkasopimuksen. Rakennusurakan arvo on noin 38 miljoonaa euroa, josta valtion osuus on 16 miljoonaa euroa ja Raahen kaupungin 22 miljoonaa euroa. Työt alkavat läjitysaltaan rakentamisella maaliskuussa ja valmistuvat vuoden 2009 loppuun mennessä.

Terramare on tehnyt Merenkulkulaitoksen kanssa Raahen sataman väylän ja satama-altaan ruoppaamista koskevan urakkasopimuksen. Rakennusurakan arvo on noin 38 miljoonaa euroa, josta valtion osuus on 16 miljoonaa euroa ja Raahen kaupungin 22 miljoonaa euroa. Työt alkavat läjitysaltaan rakentamisella maaliskuussa ja valmistuvat vuoden 2009 loppuun mennessä.

Rakennusurakka sisältää tuloväylän ruoppaukset, ruoppausmassojen kuljetuksen meriläjitysalueelle ja aallonmurtajan puhkaisun yksikköhintaurakkana sekä Raahen kaupungin työnä tehtävät imuruoppausmassojen läjitysaltaan rakentamisen ja satama-altaan ruoppauksen.

Urakka työllistää noin 90 Terramaren työntekijää kahden seuraavan ruoppauskauden aikana. Noin 25 kilometrin väylältä ruopataan lähes 1,3 miljoonaa kuutiota kovia moreenimassoja kauharuoppauskalustolla. Satama-altaasta ruopataan noin 1,8 miljoonaa kuutiota sekä pehmeitä siltti- että kovia moreenimassoja. Satamakenttiä rakennetaan yhteensä noin 35 hehtaaria.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Terramarelle 38 miljoonan euron ruoppausurakka Raahesta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat