Kokeile kuukausi maksutta

Forcit myi Finndisp-liiketoiminnot 60,5 miljoonalla eurolla

Suomalainen räjähteiden ja polymeeridispersioiden valmistaja Forcit on myynyt 60,5 miljoonalla eurolla Finndisp-liiketoiminnot amerikkalaiselle erikoismateriaaliyritys Rohm and Haasille. Lakoissa, maaleissa ja liimoissa sideaineina käytettäviä polymeeridispersioita valmistavan Finndispin liikevaihto on 35 miljoonaa euroa, ja sen tuotteista 80 prosenttia menee vientiin. Finndispin henkilöstö jatkaa uudessa yrityksessä vanhoina työntekijöinä.

Suomalainen räjähteiden ja polymeeridispersioiden valmistaja Forcit on myynyt 60,5 miljoonalla eurolla Finndisp-liiketoiminnot amerikkalaiselle erikoismateriaaliyritys Rohm and Haasille. Lakoissa, maaleissa ja liimoissa sideaineina käytettäviä polymeeridispersioita valmistavan Finndispin liikevaihto on 35 miljoonaa euroa, ja sen tuotteista 80 prosenttia menee vientiin. Finndispin henkilöstö jatkaa uudessa yrityksessä vanhoina työntekijöinä.
Kuuntele juttu

Noin 5,6 miljardin euron liikevaihtoa tekevä Rohm and Haas valmistaa erikoismateriaaleja, joita käytetään maaleissa ja pinnoitteissa, liimoissa, elektroniikassa, rakennusmateriaaleissa sekä muussa teollisuudessa. Yhtiöllä on oma raaka-ainetuotanto, mikä vähentää merkittävästi hintavaihtelujen vaikutusta Finndispin liiketoimintaan. Rohm and Haasin myötä Finndisp-liiketoiminnan arvioidaan kasvavan nopeasti Pohjoismaissa, Baltian maissa, Puolassa ja Venäjällä.

Rohm and Haasin varapääjohtaja Luis Fernandezin mukaan kauppa vahvistaa Rohm and Haasin asemaa Pohjois-Euroopan ja Venäjän alueella.

”Finndispin teknologia ja osaaminen lisää kykyämme tuoda markkinoille nopeasti huippulaatuisia tuotteita.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Forcit myi Finndisp-liiketoiminnot 60,5 miljoonalla eurolla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat