Kokeile kuukausi maksutta

Kauppakamari: Asuntotuotannon lisäämiseen tähtäävillä toimenpiteillä kiire

Helsingin seudun kauppakamarin puheenjohtaja Harri Sailas korostaa täytäntöönpanon nopeutta Helsingin seudun asuntotuotannon lisäämiseen tähtäävien toimenpiteiden suhteen. Hän perustelee kiirettä sillä, että aikaviive vaikutusten realisoitumiseen työvoiman saantiin on joka tapauksessa pitkä. Sailas pitää kuitenkin positiivisena, että sekä valtio että kunnat ovat viimein sitoutumassa asuntotuotannon tuntuvaan nostamiseen Helsingin seudulla.

Helsingin seudun kauppakamarin puheenjohtaja Harri Sailas korostaa täytäntöönpanon nopeutta Helsingin seudun asuntotuotannon lisäämiseen tähtäävien toimenpiteiden suhteen. Hän perustelee kiirettä sillä, että aikaviive vaikutusten realisoitumiseen työvoiman saantiin on joka tapauksessa pitkä. Sailas pitää kuitenkin positiivisena, että sekä valtio että kunnat ovat viimein sitoutumassa asuntotuotannon tuntuvaan nostamiseen Helsingin seudulla.

”Elinkeinoelämän kannalta on erityisen hyvä asia, että liikenneinfrastruktuurin kehittämisen ja asuntotuotannon lisäämisen yhteyttä korostetaan. Kehäradan, länsimetron, seudun poikittaisten tieyhteyksien sekä Kirkkonummen moottoritien nopea toteutus luovat uusia edellytyksiä myös asuntotuotannolle”, Sailas sanoi eilen kauppakamarin valtuuskunnan kokouksessa.

Sailas korostaa erityisesti vuokra-asuntotuotannon lisäämiseen tähtääviä toimenpiteitä.

”Työvoiman tarjonnan vahvistamiseksi on käytettävä kaikki keinot, joilla vuokra-asuntotuotanto saadaan kasvuun. Verolainsäädäntöä ja valtion asuntorahoituksen ehtoja tulee ennakkoluulottomasti tarkastella niin, että sijoittaminen vuokra-asuntotuotantoon saadaan jälleen heräämään”, Sailas totesi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kauppakamari: Asuntotuotannon lisäämiseen tähtäävillä toimenpiteillä kiire”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat