Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusalan työpaikoilla vietetään hiljainen hetki keskiviikkona

Työt seisahtuvat kaikilla rakennusalojen työpaikoilla 14 minuutiksi ensi keskiviikkona, kun niillä vietetään hiljaista hetkeä viime vuonna työtapaturmissa kuolleiden työtovereiden muistolle. Hiljainen hetki alkaa tasan kello 12 ja kestää yhden minuutin jokaista tapaturmissa menehtynyttä kohti eli yhteensä 14 minuuttia. Hiljaisen hetken alkaessa työt lopetetaan kaikissa työkohteissa tai mahdollisesti menossa olevaa taukoa ei lopeteta ennen kuin hetki on päättynyt.

Työt seisahtuvat kaikilla rakennusalojen työpaikoilla 14 minuutiksi ensi keskiviikkona, kun niillä vietetään hiljaista hetkeä viime vuonna työtapaturmissa kuolleiden työtovereiden muistolle. Hiljainen hetki alkaa tasan kello 12 ja kestää yhden minuutin jokaista tapaturmissa menehtynyttä kohti eli yhteensä 14 minuuttia. Hiljaisen hetken alkaessa työt lopetetaan kaikissa työkohteissa tai mahdollisesti menossa olevaa taukoa ei lopeteta ennen kuin hetki on päättynyt.

Rakentajien hiljaisella hetkellä kiinnitetään huomiota siihen, että rakennusalan työtapaturmien määrä on lisääntynyt huolestuttavasti. Erityisen huolestuttavia ovat kuolemaan johtaneet tapaturmat, joita sattuu niin järjestäytyneiden kuin järjestäytymättömienkin työnantajien työmailla.

Rakennusliiton työsuojelusihteeri Tapio Jääskeläinen kiinnittää huomiota siihen, että töiden ketjutus monille alihankkijoille tai ulkomaisille vuokramiehille johtaa helposti työsuojelumääräysten kiertämiseen ja rikkomiseen.

”On myös selvää, etteivät kaikki ulkomaalaiset työntekijät yksinkertaisesti ymmärrä suomalaisia työsuojelumääräyksiä tai niitä ei selitetä heille riittävän hyvin”, korostaa Jääskeläinen.

Myös kiire ja aikataulujen tiukkuus aiheuttavat sen, että työtä tehdään riskirajoilla työsuojelua laiminlyöden.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusalan työpaikoilla vietetään hiljainen hetki keskiviikkona”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat