Kokeile kuukausi maksutta

Sukari suunnittelee uutta Ideaparkia Maskuun

Lempäälän Ideaparkin perustaja Toivo Sukari kaavailee Maskuun uutta Ideapark-kauppakeskusta. Maskun kunta on laatimassa noin 15 kilometrin etäisyydellä Turun keskustasta olevalle 128 hehtaarin kokoiselle niin sanotulle Rivieran yritysalueelle asemakaavaa valtatie 8:n tuntumaan. Kaikkiaan kaavaan on tulossa uutta rakennusoikeutta peräti 250 000 kerrosneliömetriä.

Lempäälän Ideaparkin perustaja Toivo Sukari kaavailee Maskuun uutta Ideapark-kauppakeskusta. Maskun kunta on laatimassa noin 15 kilometrin etäisyydellä Turun keskustasta olevalle 128 hehtaarin kokoiselle niin sanotulle Rivieran yritysalueelle asemakaavaa valtatie 8:n tuntumaan. Kaikkiaan kaavaan on tulossa uutta rakennusoikeutta peräti 250 000 kerrosneliömetriä.

Koko kaava-alueen rakennusoikeutta ei ole varattu Sukarille, vaan alueelle on tulossa myös muun muassa tuotannollista toimintaa. Maskun kunnanjohtaja Jaakko Olenius kertoo, että Sukari on suunnitellut rakentaa alueelle Ideaparkin lisäksi ”miesten maailman”, jollaista hän on puuhannut myös Lempäälän Ideaparkin kupeeseen.

Lempäälän Ideaparkissa on nyt noin 100 000 neliötä liiketilaa ja miehille suunnatusta Retail Park Areenasta on kaavailtu noin 80 000 kerrosneliön kokoista.
Oleniuksen mukaan uuden Ideaparkin rakennusaikataulu on sidoksissa siihen, millä aikataululla valtatie 8 saadaan levennettyä moottoritieksi. Hän arvioi tien valmistuvan vuosina 2010-2012.

Maskun uudesta kaava-alueesta on liikekorttelialuetta 38,5 hehtaaria, muuta toimitilarakentamista 1,9 hehtaaria ja pienteollisuutta 12,8 hehtaaria. Alueen vieressä on jo entuudestaan suuri liikekeskittymä, jossa on paljon huonekaluliikkeitä.

Olenius arvioi asemakaavan etenevän Maskun kunnanvaltuuston käsittelyyn kuluvan vuoden kesällä tai syksyllä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sukari suunnittelee uutta Ideaparkia Maskuun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat