Kokeile kuukausi maksutta

TSME kaavailee 100 miljoonan euron maakaasulaitoksen rakentamista Turun seudulle

Turun Seudun Maakaasu ja Energiatuotanto (TSME) suunnittelee Turun seudulle maakaasuvoimalaitosta, joka tuottaisi noin 120 megawatin teholla sekä kaukolämpöä että sähköä. Aikaisintaan voimalaitos valmistuisi vuosien 2011-2012 aikana ja sen alustava kustannusarvio on noin 100 miljoonaa euroa.

Turun Seudun Maakaasu ja Energiatuotanto (TSME) suunnittelee Turun seudulle maakaasuvoimalaitosta, joka tuottaisi noin 120 megawatin teholla sekä kaukolämpöä että sähköä. Aikaisintaan voimalaitos valmistuisi vuosien 2011-2012 aikana ja sen alustava kustannusarvio on noin 100 miljoonaa euroa.

Neste Oil puolestaan kaavailee Naantalin jalostamonsa laajentamista. Tavoitteena on rakentaa uusi öljynjalostuslinja, joka valmistaa päätuotteena korkealaatuista dieselpolttoainetta liikenteen tarpeisiin. Hankkeen perussuunnittelupäätös tehtiin kesällä 2007, ja menossa on nyt infran ja yleissijoittelun sekä laitehankintojen suunnitteluvaihe. Perussuunnittelun kustannusarvio on 21 miljoonaa euroa. Rakentamispäätöstä uudelle laitokselle haetaan vuoden 2008 syksyllä. Rakentaminen ajoittuisi vuosille 2009-2012.

Sekä TSME:n että Neste Oilin suunnitelmat liittyvät eilen uutisoituun maakaasuputken rakentamiseen alueelle. TSME, Neste Oil ja Gasum kertoivat tehneensä asiaa koskevan aiesopimuksen. TSME:n ja Neste Oilin laitokset käyttäisivät Gasumin toimittamaa maakaasua.

TSME:n ja Neste Oilin investointipäätösten on määrä varmistua kuluvan vuoden lokakuun loppuun mennessä, jolloin Gasumilla on valmius aloittaa maakaasun myynti Turun talousalueella vuoden 2011 aikana. Putken rakentamissuunnitelman viimeistelyn Gasum arvioi kestävän noin vuoden verran. Varsinaisiin rakennustöihin kuluu noin kaksi vuotta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “TSME kaavailee 100 miljoonan euron maakaasulaitoksen rakentamista Turun seudulle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat