Uusi harkkotehdas nousee Janakkalaan

Valmispiippuja valmistava Schiedel Savuhormistot Oy investoi noin 5 miljoonaa euroa Janakkalaan rakennettavaan harkkotehtaaseen. Tehtaalla valmistetaan kevytsorabetoniharkkoja Rondo Plus -valmispiippuun Suomen, Viron, Latvian ja mahdollisesti Liettuan markkinoille. Harkkoja valmistetaan noin 150 kilometriä vuodessa. Tehtaalle tulee 6-10 työpaikkaa. Maarakennustöiden on tarkoitus alkaa tontilla helmikuussa ja tuotanto valmiissa tehtaassa ensi syksynä.

Valmispiippuja valmistava Schiedel Savuhormistot Oy investoi noin 5 miljoonaa euroa Janakkalaan rakennettavaan harkkotehtaaseen. Tehtaalla valmistetaan kevytsorabetoniharkkoja Rondo Plus -valmispiippuun Suomen, Viron, Latvian ja mahdollisesti Liettuan markkinoille. Harkkoja valmistetaan noin 150 kilometriä vuodessa. Tehtaalle tulee 6-10 työpaikkaa. Maarakennustöiden on tarkoitus alkaa tontilla helmikuussa ja tuotanto valmiissa tehtaassa ensi syksynä.

Uusi tehdas rakennetaan Helsinki-Tampere -moottoritien varteen. Tuotannossa tarvittavat raaka-aineet löytyvät kohtuullisen matkan päästä tehtaalta. Yhtiössä on jo muutaman vuoden ajan etsitty logistisesti parasta sijaintipaikkaa harkkotehtaalle. 

”Valmispiippujen markkinaosuuden jatkuvasti kasvaessa harkkojen tuonti Euroopan tehtailtamme ei ole enää järkevää”, Schiedel Savuhormistot Oy:n maajohtaja Anssi Kontinen kertoo.

Rakennustutkimus RTS Oy:n tutkimuksen mukaan jo 70 prosenttiin uusista omakotitaloista valitaan elementti- tai valmispiippu. Valmispiippujen markkinaosuus on kaksinkertaistunut viidessä vuodessa. Kontisen arvion mukaan järjestelmäpiippujen osuus uusissa omakotitaloissa tulee olemaan jo 90 prosenttia vuonna 2009.

Schiedel-konserni kuuluu kansainväliseen katemateriaaleja ja -järjestelmiä sekä savupiippuja toimittavaan Monier Roofing -konserniin. Konsernin piippuliiketoiminnot on keskitetty kansainvälisesti Schiedel-tuotemerkin alle paikallisiin yhtiöihin.

Schiedel Savuhormistot Oy:n liikevaihto oli viime vuonna noin 8 miljoonaa euroa. Vuodesta 2001 liikevaihto on seitsenkertaistunut ja kuluvana vuonnakin kasvun uskotaan jatkuvan. Yhtiön mukaan sen markkinaosuus elementtihormeista on noin kaksi kolmannesta. Yhtiö myy noin 15 000 valmispiippua vuodessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uusi harkkotehdas nousee Janakkalaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat