Haminan sataman ruoppaukselle ympäristölupa

Itä-Suomen ympäristölupavirasto on tänään myöntänyt Merenkulkulaitokselle ja Haminan kaupungille luvan Haminan satama-alueen ja väylän ruoppauksiin, ruoppausmassojen läjitykseen sekä määrännyt Haminan kulkusyvyydeltään 12 metrin väylän julkiseksi kulkuväyläksi. Päätös sisältää luvan töiden aloittamiseen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista.

Itä-Suomen ympäristölupavirasto on tänään myöntänyt Merenkulkulaitokselle ja Haminan kaupungille luvan Haminan satama-alueen ja väylän ruoppauksiin, ruoppausmassojen läjitykseen sekä määrännyt Haminan kulkusyvyydeltään 12 metrin väylän julkiseksi kulkuväyläksi. Päätös sisältää luvan töiden aloittamiseen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista.

Haminan väylä oikaistaan ja syvennetään kulkusyvyydeltään 12 metrin väyläksi. Väylää ruopataan 15 eri kohteessa ja ruopattavat massat läjitetään joko sataman rakenteisiin tai kahdelle eri meriläjitysalueelle.

Satama-alueen ruoppausmassojen pintakerroksen sisältämät tributyylitinalla (TBT) pilaantuneet ruoppausmassat on määrätty ruopattavaksi suljettavalla kauhalla ennen varsinaista ruoppaustyötä. Lisäksi ne tulee kapseloida sataman rakenteisiin vähintään yhden metrin paksuisen savikerroksen sisään. Muut sataman ruoppausmassat voidaan läjittää joko sataman rakenteisiin tai mereen Uolionselän läjitysalueelle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Haminan sataman ruoppaukselle ympäristölupa”

Jätä kommentti