Kokeile kuukausi maksutta

Lohjan keskustakorttelien arkkitehtikilpailun voitti ”Viilto”

Kahta Lohjan keskustakorttelia koskeva ideakilpailu on ratkaistu. Kilpailun ensimmäisen palkinnon sai nimimerkki ”Viilto”, jonka takaa löytyvät arkkitehdit Ari Järvinen ja Jari Kuorelahti sekä avustajina arkkitehtiylioppilas Joni Inkala ja arkkitehti Leena Kuorelahti.

Kahta Lohjan keskustakorttelia koskeva ideakilpailu on ratkaistu. Kilpailun ensimmäisen palkinnon sai nimimerkki "Viilto", jonka takaa löytyvät arkkitehdit Ari Järvinen ja Jari Kuorelahti sekä avustajina arkkitehtiylioppilas Joni Inkala ja arkkitehti Leena Kuorelahti.

image

Lohjan kaupungin keskeisenä tavoitteena on keskustan kaupunkikuvan parantaminen. Kilpailulla haettiin uudenlaista asumista ja palveluja yhdistäviä malleja. Arviointien lähtökohtana oli kaupungin omaleimaisuuden ja keskustarakentamisen laadun korostaminen.

Kilpailun toisen palkinnon saivat arkkitehti Sanna Meriläinen sekä arkkitehtiylioppilaat Aleksi Niemeläinen ja Teemu Seppänen ehdotuksellaan ”Pajatso”. Kolmas palkinto meni nimimerkille ”Hiidenpesä”, josta vastasi arkkitehti Reijo Jallinoja.

Kiinnostus kilpailua kohtaan oli runsasta, sillä kilpailuun tuli yhteensä 59 ehdotusta. Palkintolautakunnan  mukaan kilpailun taso oli erittäin korkea.

Kilpailun palkinnot jaettiin Lohjan kaupungin valtuustosalissa viime perjantaina.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lohjan keskustakorttelien arkkitehtikilpailun voitti ”Viilto””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat