Maarakennusalan kustannukset nousseet 7,2 prosenttia vuodessa

Maarakennusalan kustannukset nousivat 7,2 prosenttia viime vuoden tammikuusta kuluvan vuoden tammikuuhun. Kustannusten vuosimuutos vaihteli työlajeittain pohja- ja kalliorakennustöiden 5,9 prosentista päällystystöiden 12,7 prosenttiin. Nämä tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen maarakennuskustannusindeksistä.

Maarakennusalan kustannukset nousivat 7,2 prosenttia viime vuoden tammikuusta kuluvan vuoden tammikuuhun. Kustannusten vuosimuutos vaihteli työlajeittain pohja- ja kalliorakennustöiden 5,9 prosentista päällystystöiden 12,7 prosenttiin. Nämä tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen maarakennuskustannusindeksistä.

Kokonaisindeksin nousuun vaikuttivat erityisesti materiaalien kallistuminen ja oman kaluston kustannusten kasvu. Materiaalikustannuksia nosti etenkin bitumien, maa- ja kiviaineksen sekä sementti- ja betonituotteiden kallistuminen. Oman kaluston kustannuksiin vaikuttivat varsinkin polttoaineiden kallistuminen ja korkokustannusten kasvu.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Maarakennusalan kustannukset nousseet 7,2 prosenttia vuodessa”

Jätä kommentti