NCC Roads sai Valtatiensä – toimitusjohtajaksi Heikki Rönkä

NCC kertoo Kilpailuviraston hyväksyneen tammikuisen yrityskaupan, jossa NCC Roads Oy osti ranskalaisen Colas Groupin 50 prosentin osuuden asfalttiyhtiö Valtatie Oy:stä. NCC omisti jo ennen kauppaa Valtatien toisen puoliskon, joten asfalttiyhtiö siirtyi nyt kokonaisuudessaan NCC:lle. Valtatien liiketoiminta yhdistetään NCC Roads Oy:n toimintaan. Samalla diplomi-insinööri Heikki Rönkä on nimitetty NCC Roads Oy:n toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa uudessa toimessa välittömästi.

NCC kertoo Kilpailuviraston hyväksyneen tammikuisen yrityskaupan, jossa NCC Roads Oy osti ranskalaisen Colas Groupin 50 prosentin osuuden asfalttiyhtiö Valtatie Oy:stä. NCC omisti jo ennen kauppaa Valtatien toisen puoliskon, joten asfalttiyhtiö siirtyi nyt kokonaisuudessaan NCC:lle. Valtatien liiketoiminta yhdistetään NCC Roads Oy:n toimintaan. Samalla diplomi-insinööri Heikki Rönkä on nimitetty NCC Roads Oy:n toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa uudessa toimessa välittömästi.

image

Rönkä on toiminut viimeksi Rautaruukissa, mutta hän on työskennellyt jo aiemmin NCC:llä erilaisissa johtotehtävissä vuosina 1995-2002. Ennen Rönkää NCC Roads Oy:n toimitusjohtajana on toiminut Olli Kokkonen.

NCC Roadsilla on yhdistymisen jälkeen toimialapohjainen organisaatio, joka jakautuu tuotantoon, päällystämiseen ja tienhoitoon. Pertti Peltomaa on nimitetty vastuulliseksi NCC Roads Oy:n asfaltin valmistuksesta ja kiviainesliiketoiminnasta, Olli Ruotsalainen vastaa Valtatie Oy:n päällystystöistä ja Aapo Hurttian vastuualueena on NCC Roads Oy:n tienhoitopalvelut. Kaikki kolme aloittavat uusissa tehtävissään välittömästi.

NCC:n mukaan NCC Roadsin ja Valtatien toiminta-alueet ja asiakaskunta täydentävät toisiaan hyvin. NCC arvioi yhdistämisen tuovan sille suuruus- ja synergiaetuja. NCC Roads Oy:n toiminta kattaa tienrakennuksen koko arvoketjun, kun taas Valtatie valmistaa pääasiassa asfalttia ja tekee päällystystöitä.

Toimintojen yhdistymisen jälkeen yritysten vuosiliikevaihto on reilut 100 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllistää vajaat 400 henkilöä. NCC:n mukaan sen markkinaosuus Suomen asfaltti- ja päällystystoimialalla tulee olemaan runsaat 20 prosenttia. Valtatien liikevaihto oli noin 48 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli noin 230 henkilöä vuonna 2006.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC Roads sai Valtatiensä – toimitusjohtajaksi Heikki Rönkä”

Jätä kommentti