Kokeile kuukausi maksutta

Fennovoima hankki lähes 100 hehtaaria maata Kristiinankaupungista

Fennovoima Oy on hankkinut useilla kaupoilla lähes sata hehtaaria maata Kristiinankaupungin Norrskogenin alueelta. Hankintoja täydennetään lisäsopimuksin lähitulevaisuudessa. Yhtiö on jo aiemmin hankkinut 600 hehtaaria maata Ruotsinpyhtäältä ja yli 200 hehtaaria Simosta. Pyhäjoella neuvottelut maan hankkimiseksi ovat käynnissä. Fennovoima kaavailee ydinvoimalan rakentamista, jonka ympäristövaikutusten arviointimenettely on käynnissä kaikilla edellä mainituilla paikkakunnilla.

Fennovoima Oy on hankkinut useilla kaupoilla lähes sata hehtaaria maata Kristiinankaupungin Norrskogenin alueelta. Hankintoja täydennetään lisäsopimuksin lähitulevaisuudessa. Yhtiö on jo aiemmin hankkinut 600 hehtaaria maata Ruotsinpyhtäältä ja yli 200 hehtaaria Simosta. Pyhäjoella neuvottelut maan hankkimiseksi ovat käynnissä. Fennovoima kaavailee ydinvoimalan rakentamista, jonka ympäristövaikutusten arviointimenettely on käynnissä kaikilla edellä mainituilla paikkakunnilla.

Tähän mennessä Fennovoima on varmistanut voimalan tarvitseman maa-alueen hallinnan Ruotsinpyhtäällä ja Simossa. Myös näillä paikkakunnilla lisämaan hankinta on mahdollista.

Fennovoiman YVA-selostus valmistuu lokakuussa 2008 ja koko YVA-menettely helmikuussa 2009. Yhtiö jättää valtioneuvostolle periaatepäätöshakemuksen ydinvoimalan rakentamiseksi helmikuussa 2009.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fennovoima hankki lähes 100 hehtaaria maata Kristiinankaupungista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat