Kokeile kuukausi maksutta

Ideaparkin työmaan poliisitutkinta valmistuu

Lempäälän Ideaparkin työmaalla työskennelleiden puolalaisten sähkömiesten työolojen poliisitutkinta on valmistumassa. Aineisto lähtee lähipäivinä syyttäjälle. Esitutkinta alkoi toissa vuoden lopulla Sähköalojen ammattiliiton tehtyä tutkintapyynnön.

Lempäälän Ideaparkin työmaalla työskennelleiden puolalaisten sähkömiesten työolojen poliisitutkinta on valmistumassa. Aineisto lähtee lähipäivinä syyttäjälle. Esitutkinta alkoi toissa vuoden lopulla Sähköalojen ammattiliiton tehtyä tutkintapyynnön.

Keskusrikospoliisi epäilee sähkömiesten työnantajana toiminutta puolalaisyritystä työrikoksista. Yritys oli aliurakoitsijana Ideaparkin kauppakeskuksen työmaalla Lempäälässä vuosina 2005 ja 2006. Sen palveluksessa oli 88 sähköasentajaa.

Yritystä epäillään muun muassa kiskonnan tapaisesta työsyrjinnästä. Sen epäillään maksaneen työehtosopimuksen tason alittavaa palkkaa, teettäneen liian pitkiä työaikoja ja antaneen palkoista vääriä tietoja viranomaisille.

Keskusrikospoliisin mukaan rikoksista epäiltyinä on kolme suomalaista ja yksi Puolan kansalainen. Suomalaisista kaksi oli yrityksen osaomistajia ja kolmas toimi sen edustajana Suomessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ideaparkin työmaan poliisitutkinta valmistuu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat