Maarakennusalan konekustannukset nousivat 9,4 prosenttia vuodessa

Maarakennusalan konekustannukset nousivat 9,4 prosenttia viime vuoden helmikuusta kuluvan vuoden helmikuuhun ulottuvalla ajanjaksolla. Kunnossapitokoneiden kustannukset kasvoivat 9,2 prosenttia ja perinteisten maarakennuskoneiden 9,5 prosenttia. Ajoneuvonosturien kustannukset kohosivat 9,8 prosenttia.

Maarakennusalan konekustannukset nousivat 9,4 prosenttia viime vuoden helmikuusta kuluvan vuoden helmikuuhun ulottuvalla ajanjaksolla. Kunnossapitokoneiden kustannukset kasvoivat 9,2 prosenttia ja perinteisten maarakennuskoneiden 9,5 prosenttia. Ajoneuvonosturien kustannukset kohosivat 9,8 prosenttia.

Kustannusten nousuun vaikuttivat erityisesti polttoaineiden kallistuminen, korkokustannusten kasvu ja koneiden kallistuminen. Myös korjaus- ja huoltomenojen kasvulla ja palkkojen korotuksilla oli mainittava vaikutus kustannusten nousuun.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Maarakennusalan konekustannukset nousivat 9,4 prosenttia vuodessa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi